Sakarya'daki patlamaya ilişkin sanıklar hakim karşısında

3 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya'da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma kapsamında şüpheliler yeniden mahkeme karşısına çıkıyor.

GÜNDEM 15.03.2021, 12:29 15.03.2021, 18:16
Sakarya'daki patlamaya ilişkin sanıklar hakim karşısında

3 Temmuz 2020 tarihinde Sakarya Hendek’teki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin ikinci duruşma bugün gerçekleşiyor.

5 kişi tutuklanmıştı

3 Temmuz 2020’de Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası 7 kişi hayatını kaybetmiş ve 127 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın ardından gözaltına alınan ve fabrika sahibinin de bulunduğu kişiler arasında 5 şüphelinin tutuklanmasına, bir kişinin ise adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verilmişti. 

Olayla ilgili soruşturmayı yürütmekle görevli savcının hazırladığı fezleke, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. 7 şüpheli hakkında 27 sayfadan oluşan bir iddianame hazırlanırken, Birinci Ağır Ceza Mahkemesine sunulan ve mahkeme tarafından kabul gören iddianamede; tutuklu bulunan 5 kişi ve toplamda 7 kişi hakkında 2 yıl 8 aydan 22 yıl 2 aya kadar hapis cezası istendi.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından açıklama 

Duruşma öncesi olayda hayatını kaybeden kişilerin yakınları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
 

Hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın ablası Hatun Tepeçınar, “Gerçek adaleti istiyoruz, bu yüzden buradayız” ifadelerini kullanırken emekçi işçilerin de haklarını almaları yönünde taleplerde bulundu.

“Hesap sormaya geldik”

Olayda yaşamını yitiren bir başka isim olan Mahmut Seyfi Çanakçı’nın yeğeni ve aynı zamanda avukatı olan Gülşen Uzuner, bir cinayetle karşı karşıya olduklarını, kimsenin ihmal gibi bir bahanenin arkasına sığınmaması gerektiğini dile getirdi. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için ailelerin yanında olduklarını ve kaybedilen canların hesabını sormaya geldiklerini kaydeden Uzuner, bu olayın hesabı sorulmadan asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Basın mensuplarına açıklama yapan aileler, daha sonra yanlarında getirdikleri “Hendek için adalet” pankartlarıyla beraber duruşma salonuna geçti.


 

Yorumlar (0)