TCDD Tren Sefer Saatleri, E-Bilet

SEYAHAT 05.09.2020, 00:58
TCDD Tren Sefer Saatleri, E-Bilet

TCDD iletişim bilgilerini arıyor, TCDD tren sefer saatleri bilgilerine ulaşmaya çalışıyor ya da TCDD E-bilet almak istiyorsanız, sizlere hem TCDD kısa tarihi hem de aradığınız soruların yanıtlarını bu yazıda sunuyoruz.

TCDD Tarihi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın tarihi, Osmanlı İmparatorluğu’na dayanıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun var olduğu 19. yüzyılda, İmparatorluk sınırları içerisinde ve daha çok özel sermaye girişimi olarak yapımına başlanan demiryolları, o tarihlerde Osmanlı’nın Balkan topraklarından, Arabistan Yarımadası’na dek uzanan bir plan ve proje dâhilinde hayata geçirilmeye başlanmıştır. Ancak, söz konusu demiryollarının genel itibari ile çok yaygın olduğunu söylemek güç. Zira Osmanlı’nın en zayıf dönemine denk gelen demiryolları, genel itibari ile Avrupalı devletlerin kontrolü altında, özellikle de Orta Doğu bölgesini denetim altına alabilmek adına inşa edilmeye başlanmıştır.

TCDD, Cumhuriyet tarihi ile birlikte makus talihini yenen önemli kamu kurumlarından birisidir. 1924 itibari ile özel yatırımlar ile yönetilen devlet demiryolları, kamulaştırma çalışması başlamıştır. Atatürk’ün önderliğinde sırası ile 1924, 1927 ve 1929 kamulaştırma çalışmaları, devlet demiryollarının büyük bir bölümünün devletleştirilmesine olanak sağlamıştır. Kurumun adı defalarca değişirken, bugün ki adı olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (T.C.D.D.) adı ise 1953 yılında yapılan son birleşme ile hayata geçmiştir.

TCDD Tren Sefer Saatleri

TCDD tren sefer saatleri, özellikle de şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlarımızın sıklıkla aradığı konuların başında geliyor. Tren saatlerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken en pratik arama ise TCDD Taşımacılık adresine ilerleyerek bölgesel sefer saatleri araştırmak. Bu noktada doğrudan sefer saatlerine erişim sağlayabileceğiniz link ise şu şekilde: http://www.tcddtasimacilik.gov.tr/trenler/bolgesel-trenler  

TCDD İletişim

TCDD iletişim bilgileri üzerinden günün 24 saati T.C. Devlet Demiryolları kurumuna ulaşabilir, soru ve sorunlarınızı iletebilir ve bilet rezervasyonu yaptırabilirsiniz. TCDD iletişim bilgileri 444 8 233 olup, 7/24 erişim için hizmet sunmaya özen gösterilmektedir.

TCDD E-Bilet

İster şehirlerarası, isterseniz de şehir içi banliyö tren ile sefer arıyor olun, aradığınız sefer bilgilerine biraz önce vermiş olduğumuz internet adresi üzerinden erişebilmeniz mümkün. Kendinize uygun sefer bulmanız ve bilet satın almanız halinde, 444 8 233 numaralı hattan çağrı merkezine bağlanarak bilet işlemlerinizi halledebilirsiniz. Ek olarak, internet üzerinden TCDD E-Bilet almak isteyen vatandaşlarımız, şu adresten de bilet satın alma işlemlerini büyük bir kolaylıkla gerçekleştirebilirler: e-bilet.tcddtasimacilik.gov.tr

Yorumlar (0)