Sonbaharın son günleri eski payitahtı hazan renklerine boyadı

Sonbahar mevsiminin son günlerinde özellikle kentin yazlık yerleri ve nehirler boyu, hazan mevsiminin renkleriyle büründü.

SEYAHAT 24.11.2021, 20:27 25.11.2021, 17:56
Sonbaharın son günleri eski payitahtı hazan renklerine boyadı

Havaların gittikçe soğumaya başladığı, Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının dönem dönem hissedildiği Edirne'de sonbaharda adeta renk cümbüşü oluşuyor.

Kış aylarına göz kırpan sonbahar özellikle Meriç ve Tunca nehir boyunda yer alan ağaçların yapraklarını yere dökmeden sarı renge boyadı.

"Dünyada sizler kadar güzeli var mıdır?"

Merhum edebiyatçı Beyazıt Sansı'nın şiirinde "Tunca, Arda, Meriç üç güzel kardeş/Dünyada var mıdır sizler kadar güzel eş." dediği gibi, Balkanlar'ın havasını kente getiren bu üç nehir, suyuna düşen sonbahar yapraklarını da ardından gelecek olan kış mevsimine yol açar gibi alıp götürüyor.

Şehrin yazlık yerlerinden Karaağaç Mahallesi, sonbahar mevsiminin vazgeçilmezleri arasında ön plana çıkarken, sarı renkli yaprakların adeta bir yorganmışçasına kapladığı Kent Ormanı fotoğrafçıların gözdesi oluyor.

Misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor

Kış mevsimine çok az bir zaman kalmışken doğa, hazan renklerini kar beyazına bırakacağı güne değin misafirlerini konuk etmeyi sürdürüyor.

Soğuk hava kütlesinin Türkiye'ye giriş kapısı olan Edirne, sonbahar mevsiminin son günlerinde Balkanlar'dan gelecek olan soğuk havaya göz kırpmaya başladı.

Yorumlar (0)