Soğanlı Dağları doğa tutkunlarını ağırlıyor

Trabzon ile Bayburt illeri arasındaki Soğanlı Dağları, doğal güzellikleriyle doğaseverleri ağırlıyor.

SEYAHAT 26.09.2023, 18:16
Soğanlı Dağları doğa tutkunlarını ağırlıyor

Alternatif turizm noktası arayanların rotasında bulunan Doğu Karadeniz'deki Soğanlı Dağları dik yamaçları, gölleri, dereleri ve yaylalarıyla dört mevsim görülmeye değer manzaralar ortaya koyuyor.

Doğa sporları yapmak için de elverişli olan bölge, senenin belirli dönemlerinde tırmanış, trekking ve kamp tutkunlarının uğrak noktası oluyor.

Soğanlı Dağları'nın zirveleri, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt başta olmak kaydıyla Türkiye'nin dört bir köşesinden dağcılar ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.



"Her sene etkinlik düzenliyoruz"

Günübirlik turlarla bölgeye ulaşan ziyaretçiler, doğa gezisine iştirak ediyor.

GÜDAK (Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) tarafından gerçekleştirilen geziye iştirak eden 25 kişilik grup, Bayburt kent merkezine bağlı Üzengili köyünün Sarıçiçek Yaylası'ndan start alarak Soğanlı Dağları'nın 3 bin 390 rakımdaki 'Demir Kapı Zirvesi'ne rehberlerle beraber tırmandı.

Bir hayli zorlu geçen 10 kilometrelik yolculuğun sonunda zirveye ulaşmayı başaran ziyaretçiler, farklı noktalarda yer alan ve adeta mavi bir boncuğa benzeyen gölleri aynı kadrajda görüntüleme olanağı yakaladı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, basın mensuplarına, bölgenin nadide noktalarından 'Demir Kapı Zirvesi'ne tırmandıklarını dile getirdi.

Her sene bölgeye etkinlik düzenlediklerini kaydeden Akbulut, "Grubumuzdaki esnaf, doktor ve akademisyen gibi muhtelif meslek gruplarından dağcılar ve doğa tutkunlarıyla buraya çıkıyoruz. Öte yandan, İzmir ve İstanbul'dan buraya getirdiğimiz ekipler var. Bazı zamanlar gece burada konaklıyorlar. Doğal güzelliklerine ek olarak yüksek bölge olduğu için özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler yıldız pozlaması yapıyor." diye konuştu. 

Akbulut, bölgedeki en güzel zirvelerden birinin 'Demir Kapı Zirvesi' olduğunun altını çizerek, tüm doğa tutkunlarına buradaki güzellikleri görmelerini önerdi.



"Harika bir yer"

Fotoğrafçılık ve doğa sporlarıyla ilgilenen Mustafa Faruk, zirvenin çok iyi bir manzarası olduğunu kaydederek, "Harika bir yer. Buranın herkes tarafından tanınıp görülmesi gerekiyor." dedi. 



"Çok güzel bir duygu"

Ziyaretçilerden Tuğçe Merve Demirel ise zorlu yolları aştıktan sonra zirveye ulaşmanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Bu tarz etkinliklere daha profesyonel olarak bundan böyle de katılacağını dile getiren Demirel, "Bu zirveye ulaşmak bütün zorluklara değdi. Tabiatla iç içesiniz, dağların zirvesine çıkmak çok güzel bir duygu. Buradan arkamızdaki göllere bakmak apayrı bir güzellik." şeklinde konuştu.



"Çok güzel geçiyor"

Dağcılardan Celal Gürbüzer de ilk defa zirveye tırmandığını, etkinliğin çok güzel geçtiğini belirtti.

Yorumlar (0)