Şifa mekanı Diyadin Kaplıcaları, ziyaretçilerin akınına uğruyor!

Ağrı’da bulunan ve bir çok hastalığın şifa mekanı olarak tarih boyunca bilinen ‘Diyadin Kaplıcaları’ , ziyaretçilerin uğrak turistik mekanlarından bir tanesi oldu. Sımsıcak suyu ile açık ve kapalı seçenekleriyle kaplıcalar, şifa bulmak isteyenlerin hizmetinde.

SEYAHAT 08.03.2021, 11:27 08.03.2021, 18:35
Şifa mekanı Diyadin Kaplıcaları, ziyaretçilerin akınına uğruyor!

Doğu Anadolu’nun işlek ilçelerinden Ağrı’ya 50 kilometre uzaklıkta ve Diyadin ilçesine bağlı olan ‘Diyadin Kaplıcaları’, bölge halkı ve turistler tarafından ziyaret akınına uğruyor. Sıcacık duyunun şifalı olduğuna inanılan Diyadin Kaplıcaları, özellikle cilt hastalıkları başla olmak üzere bir çok hastalığa iyi geldiği düşünülen bir mekan. Bölgenin sık sık ziyaret edilen mekânlarından olan kaplıcalar, kaplıca sularının çıktığı bölgeye jeotermal kaynaklarla bağlı.

Şifalı su, hastalıklara ve ameliyat izlerine çok iyi geliyor

Haftalıklarına şifa arayanların uğrak mekanı olan ‘Diyadin Kaplıcaları’, kaplıcalara yakın tarihi turistik yerleri gezen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Binevi turistlerin dinlenme noktası haline gelen Diyadin Kaplıcaları’nın, yıllar önce yöre halkının banyo yapmak için kullandığı biliniyor. Uzun zamandır suyu şifasıyla turizme kazandırdıklarını belirten kaplıca tesisi işletme sahibi Mahmut Özden, şifalı suyun özellikle romatizma, bel ağrısı, damar tıkanıklığı hastalıkları ve ameliyat izlerine çok iyi geldiğini söyledi.

Sıfırın altında soğuklarda bile kaplıcalara ziyaretçi geliyor

Kaplıcaların bölge turizmine kazandırılması için yıllar önce çalışmalar yaptıklarını belirten Özden, bu kapsamda odalı ve villa türünde havuzlar yapıldığını belirtti. Özden bu villaların altının havuz, üstünün ise daire şeklinde olduğunu belirtti. Pandemi sürecinde ziyaretçi sayısında azalma olduğunu belirten Özden, kaplıca suyunun sıcak olmasından kaynaklı mikrop öldürme gücü olduğunu dile getirdi. Özden, kaplıcadan çıkan suyun koronavirüsünün ilacı olduğunu da sözlerine ekledi. Van ve Ağrı merkezlerinden ziyaretçinin çoğunlukta olduğunu belirten Özden, eksi 30 derece havalarda bile ziyaretçi ağırladıklarını ve havaların ısınmasıyla daha çok ziyaretçinin gelebileceğini belirtti.

Yorumlar (0)