Munzur Dağı’nda haziran ayında kışı yaşadılar

Yüksek sıcakların seyrettiği bugünlerde trekking yapmak için Munzur Dağı'na giden doğaseverler, haziran ayında kar üzerinde poşetlerle kayarak kızak keyfi yaptı.

SEYAHAT 07.06.2022, 10:16 07.06.2022, 17:28
Munzur Dağı’nda haziran ayında kışı yaşadılar

Tunceli ve Erzincan’ın ortasında yer alan 3300 rakımlı Munzur Dağları, bugünlerde adeta saklı bir cennet görüntüsü veriyor. Zirvesinde kar bulunan dağın, yazla beraber açan rengarenk çiçekleri ve şırıl şırıl akan dereleri ile dört mevsimi bir arada yaşatıyor. Munzur’da doğa yürüyüşü (trekking) gerçekleştiren yerli turistler, şehir merkezinde hava sıcaklığı 33 dereceyi görürken, dağda kızak yapmanın keyfini çıkardı. Bunun yanı sıra yüzeyi hala buzla kaplı olan gölde yüzen turistler, birçok yaban hayvanı da kameraya aldı.

Kilometrelerce yol yürüdüler

Erzincan’ın Tatlısu köyünden doğa yürüyüşüne başlayan yerli turistler kilometrelerce yol giderek 3300 rakımlı Munzur Dağlarına ulaştı. Bir tarafı Tunceli diğer yüzü Erzincan’a bakan Munzurlara çıkan doğa severler, gördükleri muhteşem tablo karşısında hayranlıklarını saklayamadı. Yazın gelmesiyle beraber daha gür akan dereleri geçerek rengarenk açan çiçekleri görüntüleyen yerli turistler, yürüdükleri kilometrelerce yolun yorgunluğunu üzerinden attı.

Şehir merkezinde yaz, Munzur’da kar

Erzincan şehir merkezinde hava sıcaklığının 33 dereceyi gördüğü günde Munzur’da karla serinleyen yerli turistler, poşetlerle kızak yaptı. Yaz ayında kızak keyfi yaşayan doğaseverler unutulmaz bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Munzur Dağlarında gerçekleştirilen doğa yürüyüşü sırasında nesli tükenme tehlikesi altında olan birçok yabani hayvanda objektiflere yansıdı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağının karlı noktalarından ve ara ara da olsa bin rakımlı aşağı alanlara inen çengel boynuzlu (şamua) ve dağ keçileri gruplar halinde görüldü.

Yorumlar (0)