Kapadokya ekim ayında senelik ziyaretçi rekorunu kırdı

Türkiye'nin gözde turistik bölgesi Kapadokya'da ekim ayında yıl içerisindeki en fazla ziyaretçiyi ağırlandı.

SEYAHAT 06.11.2020, 00:30
Kapadokya ekim ayında senelik ziyaretçi rekorunu kırdı

Peribacaları, kayadan oyma tarihi manastır ve kiliseleri, doğal kaya oluşumları, yer altı yerleşim alanları ve sıcak hava balon turları başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanıyor. Kapadokya geçtiğimiz ay sene içerisinde en fazla ziyaret edildiği zaman oldu.

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilerde bölgedeki müze ve ören yerlerini ay ay şu kadar turist ziyaret etti.

En çok ziyaret Göreme Açık Hava Müzesi'ne...

Kapadokya içinde en fazla ziyaret ilk 10 ay baz alındığında 244 bin 605 kişiyle Göreme Açık Hava Müzesi oldu. Zelve Ören Yeri'ni 208 bin 841, Kaymaklı Yeraltı Şehrini ise 114 bin 758 kişi gezdi.

Hava balon turları durdurulmuştu

Bölgede alınan önlemler dahilinde mart ayında durdurulan sıcak hava balon turları ise 22 Ağustos tarihinde yeniden başlatıldı.

Bu aktivitelerin turist sayısına olumlu katkıları bulunduğu ifade edilirken, Kapadokya turizminin geçtiğimiz sene turist sayısı dikkate alındığında zirveyi gördüğünü fakat dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı sakin bir şekilde yaşandığına dikkat çekildi.

Yeni rekorlar bekleniyor

Gelecek sene turizm sezonunda yeni rekorlara ulaşılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)