Kahramanmaraş'ın gizemli gölü

Kaynağı belli olmadığından dolayı 'gizemli göl' olarak da adlandırılan Yeşilgöz Gölü, Kahramanmaraşlıların uğrak noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

SEYAHAT 01.09.2022, 23:56 03.09.2022, 09:00
Kahramanmaraş'ın gizemli gölü

Kentin doğal güzellikleri arasında bulunan ve kaynağı tespit edilememesi sebebiyle yurttaşlar arasında 'gizemli göl' da olarak bilinen Yeşilgöz Gölü, yabancı ve yerli turistlerin ilgisini çekiyor.

Şehir merkezine 60 kilometre mesafede merkez Onikişubat ilçesine bağlı olan Tekir Mahallesi üzerindeki göl, dört mevsim kendine has renk cümbüşüyle son dönemlerde bölge turizmine önemli oranda katkı sağlıyor.

Çok sayıda su altı arama kurtarma ekibinin faaliyetine karşın kaynağı bir türlü saptanamayan göl, sıcak havalardan bunalan yurttaşları ağırlıyor.

Doğal bir akvaryumu andıran göl, gizemiyle ve rengiyle dört mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi sürdürürken, tabiat fotoğrafçılarının da uğrak noktalarından biri haline geldi.



"Burayı gören herkes hayran kalıyor"

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, basın mensuplarına, Kahramanmaraş'ın doğal miras yönünden zengin bir kent olduğunu ifade etti.

Şehrin rakımının 300 ila 3 bin metre aralığında olduğunu, bunun da su kaynakları, bitki örtüsü, doğal zenginlik gibi pek çok güzelliği beraberinde getirdiğini söyleyen Güngör, Yeşilgöz Gölü'nün de bunlardan yalnızca biri olduğunu belirtti.

Güngör, Yeşilgöz Gölü'nün kentin doğal güzellikleri ve mirasının başında geldiğinin altını çizerek, bölgeyi Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 2021'de devraldıklarını, çevre düzenlemesi ve yol çalışması gerçekleştirerek ulaşımını çok daha kolay hale getirdiklerini kaydetti.

Güngör, şöyle devam etti:

"Burada 30 milyon lirayı aşkın yatırım yapıyoruz. 2021'de 100 bin ziyaretçi gelmiş ama bu yıl 200 bini geçmişiz. Yatırımlarımız tamamlandığında, bu sayı yarım milyonu aşacak. Bu güzergahta Fırnız Yaylası ve Ilıca Kaplıcası'nın da olması bölgenin cazibesini daha da artırıyor. Göl çok derin olduğu için dalış sporcuları tarafından tercih ediliyor. Gölün dip bölgesine henüz ulaşılabilmiş değil. Gizemli olması, ovası, dağı, buz gibi suyu ve yeşiliyle ziyaretçilerini büyülüyor. Burayı gören herkes hayran kalıyor."





Yorumlar (0)