Kabaceviz Şelaleleri ziyaretçilerini hazan renkleriyle karşılıyor

Samsun'a bağlı Çarşamba ilçesinde bulunan Kabaceviz Şelaleleri'nde hazan mevsimi bütün ihtişamıyla yaşanıyor.

SEYAHAT 17.11.2021, 00:18 18.11.2021, 09:14
Kabaceviz Şelaleleri ziyaretçilerini hazan renkleriyle karşılıyor

Kayaların meydana getirdiği tabandan akan su, rengi kızıla dönen ormanlık alanın içinden hazan mevsiminin huzuruyla süzülürken, ziyaretçilerin kulağına doğanın kendine has şarkısını fısıldıyor.

Tek tek dökülen yaprakların toprağı kahverengiye boyadığı yerde, tektonik oluşumlar sebebiyle minik göller ve küçük şelaleler bulunuyor.

Kabaceviz Şelaleleri'nin 2'inci etabını görmek için bir süre boyunca yürümek gerekiyor.

Misafirlerine foto safari, dağcılık, doğa yürüyüşü gibi birçok olanağı sunan şelalelere doğa tutkunları yoğun rağbet gösteriyor.

İlçe merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan Kabaceviz Şelaleri'nin en derin kısmı ise yaklaşık olarak 60 metreyi buluyor.

"Bölgemiz her mevsim güzel"

İl Turizm ve Kültür Müdürü Adnan İpekdal, basın mensuplarına, Kabaceviz Şelaleleri'nin sadece sonbaharda değil senenin her mevsiminde güzel olduğunu kaydetti.

Sonbahar mevsiminde şelalelerin eşsiz güzellikler sunduğunu belirten İpekdal, "Bölge her mevsim güzel fakat bu aylarda tam bir renk cümbüşü oluşuyor." dedi.

"Riskli noktalar var"

Bölgede kendi grubuyla yürüyüş yapan Yıldıray Ortahisar adlı yurttaş ise genellikle bu bölgeye gelmeyi tercih ettiklerini ifade etti. 

Senelerdir Kabaceviz Şelaleleri'ne gezi organize ettiklerini ve bu defa daha küçük bir grup halinde geldiklerini söyleyen Ortahisar, şöyle konuştu:

"Dostlarımın da bu bölgeyi seveceğini düşündüm. Hazan mevsiminde gerçekten de harika bir atmosfere sahip oluyor. Büyüklü küçüklü şelaleler mevcut. Bazı noktalar oldukça riskli fakat eğlendiriyor da. Zemin bir hayli kaygan olabiliyor. Biz tüm bunları bilerek geliyoruz. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Biz her sene buraya 80 kişilik grup halinde geliyoruz. Günün sonunda çok yoruluyoruz fakat aynı oranda da eğleniyoruz. Şelaleler insanları cezbediyor. Su sesi her şeyi daha da güzelleştiriyor."













Yorumlar (0)