İtalya'dan "1 Euro'ya ev" projesi!

İtalya, turizmi geliştirmek için Taranto şehrinde "1Euro'ya ev" projesini başlatacak.

SEYAHAT 30.01.2020, 09:19 30.01.2020, 09:34
İtalya'dan "1 Euro'ya ev" projesi!

BBC Türkçe'nin haberine göre, İtalya'nın güney kısmındaki Puglia bölgesinde bulunan Taranto şehri, nüfus kaybı yaşanan tarihi şehir merkezini tekrar canlandırarak, kalkındırmayı hedefleyerek "1 Euro'ya ev" projesine dahil olma kararı aldı.

Belediyeye ait 5 ev, proje kapsamında satışa sunulacak. Eğer girişim başarılı olursa bu sayılar artacak.

Diğer kasaba ve köylerde yürütülen projeler gibi, bu fırsatı değerlendirebilmek için restorasyon yapılması gereken evlere tadilat yaptırma sözü istenecek.

Taranto Belediye Meclisi üyelerinden tarihi miras sorumlusu Francesca Viggiano, Taranto'nun insanların gittiği değil, döndüğü bir yer olmasını hedeflediklerini ve projeyle birlikte turizmi canlandırmayı istediklerini belirtti.

19. yüzyılda Taranto tarihi merkezinde 37 bin kişi yaşarken, 2010'lu yıllarla birlikte bu sayının 2800 kişiye düştüğü söyleniyor.

Son yıllarda ise Taranto, Avrupa'daki en büyük çelik fabrikası. Taranto'daki çelik fabrikasının neden olduğu çevre kirliliği ise, sık sık bu kenti haberlere konu ediyor. Fabrikanın yarattığı kirlilikten rahatsızlık duyan yerel halk ise çevre kirliliğiyle ilgili gösteriler organize ediyor.


 

Yorumlar (0)