“Dünyanın en yüksek peribacası” ziyaretçilerini bekliyor 

Yalnızca Nevşehir’in değil, dünyanın en yüksek peribacası olarak ölçülen Uçhisar Kalesi, bembeyaz kar altında ziyaretçilerini bekliyor. 

SEYAHAT 13.04.2021, 11:50 14.04.2021, 09:35
“Dünyanın en yüksek peribacası” ziyaretçilerini bekliyor 

Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya’da bir süredir onarım ve bakım çalışmaları yapılan Uçhisar Kalesi, çalışmaların tamamlanmasıyla hızla turizme açıldı.

177 metre yüksekliği ile “dünyanın en yüksek peribacası” unvanına sahip olan doğal güzellik, Kasım 2020’de girdiği çalışmalardan Nisan 2021 itibarıyla çıktı.



Temizlendi, güçlendirildi ve onarıldı



Uçhisar Belediyesi tarafından yapılan resmi başvurular sonucunda kale ve çevresinde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Özellikle kalenin merdivenlerine ağırlık verildi. Yüksek olması sebebiyle “daha dayanıklı” olması gereken merdivenler, özel malzemelerle güçlendirildi.



“Uçhisar, bölgenin manzarasına sahip”



Uçhisar Belediye Başkanı Süslü, Uçhisar Kalesi’nin Kapadokya manzarasının tamamını gördüğünü, bölgenin gözde konaklama ve yerleşim alanlarından biri olduğunu belirterek, “Gündoğumu ve günbatımını gören en güzel seyir alanı burası. Ziyaretçinin çokluğundan ve zaman içerisindeki aşınmalardan dolayı bölgede çalışmaların yapılması gerekiyordu. Kış mevsimiyle birlikte biz de çalışmalara başladık. 2021 ilkbaharına girerken ise çalışmalarımızı tamamladık. Bu yılki sezon için oldukça umutluyuz.” şeklinde konuştu.



“Güvenli ve tarihi bir nokta”



Süslü, “Kapadokya, güvenli ve tarihi bir gezi noktası. Yapılan kazılar sonucunda yeni yerlerin bulunması da bölgenin turizm kapasitesini genişletiyor. Covid-19 salgınını atlattıktan sonra özellikle bölge turizmimizin yüksek noktalara ulaşacağına inanıyoruz.” cümleleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)