Dünyanın en iyi destinasyonları açıklandı!

TripAdvisor tarafından belirlenen en iyi şehirleri, sizler için tanıttık ve listede güzeller güzeli İstanbul'umuz da bulunmaktadır.

SEYAHAT 24.12.2019, 15:05 25.12.2019, 16:41
Dünyanın en iyi destinasyonları açıklandı!

Aşağıda derlediğimiz şehirler, çoğu gezgin tarafından hayatlarında gördükleri en güzel şehirler olarak tanımlanan veya tekrar ziyaret etmek için yeni nedenler sunan tanıdık yerlerdir.

Londra, İngiltere

İngiltere ve Birleşik Krallık'ın başkenti Londra, tarihi Roma dönemine dayanan bir şehirdir. Merkezinde heybetli Parlamento Evleri, ikonik 'Big Ben' saat kulesi ve İngiliz hükümdar taç giyme törenlerinin yapıldığı Westminster Abbey yer alıyor. Thames Nehri'nin karşısındaki London Eye, South Bank kültür kompleksinin ve tüm şehrin panoramik manzaralarını sunmaktadır.

Paris, Fransa

Fransa'nın başkenti Paris, büyük bir Avrupa şehri ve sanat, moda, gastronomi ve kültür için küresel bir merkezdir. 19. yüzyıldan kalma şehrin manzarası, geniş bulvarlar ve Seine Nehri ile çaprazlanmıştır. Eyfel Kulesi ve 12. yüzyıldan kalma Gotik Notre-Dame Katedrali gibi simgesel yapıların ötesinde şehir, kafe kültürü ve Rue du Faubourg Saint-Honoré'deki tasarımcı butikleri ile ünlüdür.

Roma, İtalya

Akıldan çıkmayan harabeler, hayranlık uyandıran sanat ve canlı sokak yaşamının bir karışımını sunan ve İtalya’nın sıcakkanlı başkenti olan Roma, dünyanın en romantik ve karizmatik şehirlerinden biridir.

Girit, Yunanistan

Girit, görkemli plajların, antik hazinelerin ve manzaraların bir araya gelmiş halidir. Yerli halkın geleneklerini, harika mutfağını ve cömert ruhunu paylaştığı canlı ve bir yandan da rüya gibi bir şehirdir.

Bali, Endonezya

Bali, volkanik dağları, ikonik pirinç tarlaları, plajları ve mercan kayalıklarıyla tanınan bir Endonezya adasıdır. Ada, uçurumda bulunan Uluwatu Tapınağı gibi dini yerlere ev sahipliği yapıyor. Güneyde, sahil kenarındaki Kuta şehrinde hareketli barlar bulunurken Seminyak, Sanur ve Nusa Dua oldukça popüler tatil beldeleridir. Ada aynı zamanda yoga ve meditasyon yeri olmasıyla da bilinir.

Barselona, İspanya

İspanya’nın Katalonya bölgesinin kozmopolit başkenti Barselona, sanat ve mimarisiyle tanınıyor. Şaşırtıcı Sagrada Familia Kilisesi ve Antoni Gaudi'nin tasarladığı diğer modernist yapılar şehri oldukça önemli kılmaktadır. Museu Picasso ve Fundació Joan Miró, modern sanat eserlerine sahiptir. Ayrıca, şehir tarih müzesi MUHBA, birkaç Roma arkeolojik alanı da içerir.

İstanbul, Türkiye

Doğu ve Batı'nın bu büyülü buluşma yeri, minarelerden daha fazlasına sahip dünyaca ünlü bir şehirdir. İstanbul sadece kıtaları değil, aynı zamanda kültürleri ve insanları da bir araya getiriyor. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan, geçmişi ve geleceği harmanlayan, dünyanın dört bir yanından kültürleri ve insanları bir araya getiren bir merkez olan İstanbul, dünyanın en çok ziyaret edilen ve önemli yerlerinden biridir. 

Yorumlar (0)