Bu peribacaları Kapadokya'da değil

Erzurum'a bağlı Narman ilçesinde bulunan peribacaları, ziyaretçilerini bekliyor.

SEYAHAT 29.05.2022, 23:33 30.05.2022, 13:08
Bu peribacaları Kapadokya'da değil

Şehir merkezine 94 kilometre uzaklıkta bulunan Narman peribacaları, jeopolitik yapısı ve kırmızı toprağıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Son zamanlarda valilik ve belediyelerce yapılan projeyle peribacalarının turizm potansiyelinin daha da artırılması için faaliyetler sürdürülüyor.

Kameriyeler ve yürüyüş yolları ile yakınındaki bölgede restoranların yer aldığı peribacalarına gelenler için bisiklet ve ATV turları ile atlı safari de yapılacak.

"Turist sayısı daha da artacaktır"

Peribacalarının tanıtımı amacıyla sürdürülen faaliyetlerle ziyaretçi sayısının daha da artırılması amaçlanıyor.

Narman Peribacaları Tesis Müdürü Yaren Ceylan, basın mensuplarına, sıcaklıkların artmasıyla birlikte peribacalarına gelenlerin sayısında artış gözlendiğini ifade etti.

Peribacalarının şehrin önemli turizm yerlerinden biri olduğunun altını çizen Ceylan, "Havaların güzelleşmesiyle birlikte turist sayısında büyük artış yaşandı. Kentimizdeki kültür değerlerinin sayısındaki artışın da büyük bir etkisi var. Yatırımlar devam ettikçe turist sayısı da artacaktır." diye konuştu. 

"Etkinlikler yapacağız"

Alanda çeşitli etkinliklerin yapılmasının planlandığını kaydeden Ceylan, şöyle devam etti:

"Genel itibarıyla voleybol, futbol turnuvaları gibi etkinlikler yapmayı planlıyoruz. ATV turlarımız da yakında başlayacak. Paraşüt için de çalışmalarımız sürüyor. Burada güzelce kahvaltı yaptıktan sonra alan gezebilir, lor dolması, kadayıf ve cağ kebabının tadına bakabilirler. Güzel zaman geçirmek isteyen herkesi buraya bekliyoruz."

Yorumlar (0)