Avrupa’da pek çok uçuşta maske kullanımı kaldırılıyor

Son dönemde koronavirüsün etkileri yavaş yavaş ortadan kalkarken uygulanan tedbirlerde kaldırılmaya deva ediyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve AB Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) uçak seyahatleri maske kullanılmasının artık kaldırılabileceğini açıkladı.

SEYAHAT 11.05.2022, 13:34 12.05.2022, 15:48
Avrupa’da pek çok uçuşta maske kullanımı kaldırılıyor

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) ve AB Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) uçak seyahatleri hakkında sağlıkla ilgili uygulanan güvenlik tedbirlerinde güncelleme yaptı. İki kurumun ortaklaşa yaptığı açıklamada havalimanlarından ve uçaklarda tıbbi maskelerin kullanılmasına ilişkin zorunluluğun kaldırılması gerektiği belirtildi. EASA Direktörü Patrick Ky konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Avrupa genelinde ulusal makamların uyguladığı değişikliklere uygun olarak gelecek haftadan itibaren yüz maskesi kullanım zorunluluğu ortadan kalkabilecek.

“Kendisini kötü hisseden ya da öksüren kişilerin diğer insanların sağlığını düşünerek maske takması gerekiyor”

Bununla birlikte yolcuların sorumluluk içinde davranması gerektiğini vurgulayan Ky kendisini kötü hisseden ya da öksüren kişilerin diğer insanların sağlığını düşünerek maske takması gerektiğini belirtti. uçuşlarda kalkış ve varış yapılan ülkelerin kuralları hakkında detaylı şekilde bilgilendirilecek yolcular bu kurallara da uymak zorunda kalacak. Maskeye ilişkin kurallar ayrıca havayolu şirketlerine göre değişiklik gösterebilecek. Örneğin toplu taşımalarda maske zorunluluğunun yer aldığı bir yerde havayolu şirketleri maske kullanımını zorunlu hale getirebilecek.

Pek çok Avrupa ülkesinde tedbirler tamamen kaldırıldı

Öte yandan bağışıklık sistemi düşük olan ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin de maske takması gerekecek. Bununla birlikte havalimanlarında da yolcuların sosyal mesafe ve temizlik konularından dikkatli olması gerekecek. Birçok Avrupa ülkesinde son dönemde koronavirüsün etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla beraber tedbir amaçlı yapılan uygulamalar gevşetilmişti. Hollanda, İngiltere ve Danimarka gibi pek çok Avrupa ülkesi ise herhangi bir Kovid-19 tedbiri uygulamıyor. Öte yandan bazı ülkelerde ise toplu taşımada maske takmak zorunlu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamalarda toplu taşımalarda maske takma zorunluluğunun vaka sayısı binin altına düşene kadar devam edeceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)