Adrenalin tutkunu turistler Van Gölü Havzası’na hayran kaldı

Van Gölü Havzası 3 farklı ülkeden gelen misafirlerini ağırladı. Artos Dağı’nın zirvesine gelen misafirler Van Gölü’ne karşı kayak ve yamaç paraşütü yaptı.

SEYAHAT 26.01.2021, 12:27 27.01.2021, 09:44
Adrenalin tutkunu turistler Van Gölü Havzası’na hayran kaldı

Van Gevaş ilçe sınırlarında yer alan Artos Dağı’nın zirvesine tırmanan yabancı turistler, kayak yaparken kaydetmiş oldukları görüntülerle nefesleri kesti.

Tarihi İpek Yolu’nda seyahate çıkan ve bu güzergah üzerinde videolar paylaşan dağcı ve gezgin grubu Türkiye’deki seyahatlerini sürdürüyor.

Dağcıların yeni durağı Van

Dağcı turistlerin yeni durağı Van oldu. İpek Yolu güzergahında yer alan Van’ın Gevaş ilçesine bağlı 3 bin 550 rakımdaki Artos Dağı’nın zirvesine büyük bir zorlukla tırmanan dağcı ve gezginler, Van Gölü manzarasına karşı yamaç paraşütü ve kayak yaparak günün tadını çıkardı. Kayak ve yamaç paraşütü esnasında turistlerin çekmiş olduğu görüntüler ise hayranlık uyandırdı.

İsviçre, Fransa ve Belçika’dan geldiler

Fransız turist Antoine Cretinon, Türkiye’nin soğuk hava dalgasından yararlandıklarını kaydetti. Cretinon Van Gölü Havzası’nın kayak olanakları açısından elverişli olduğunu söyleyerek, kışın güzel bir manzarada kayak yapmanın mutluluğunu taşıdıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)