21 yaşında tüm dünyayı gördü!

ABD'li 21 yaşındaki Lexie Alford, "tüm ülkelere giden en genç gezgin" oldu ve Guinness rekorlar kitabına girdi. Lexie, 177 günde 195 ülke gördü.

SEYAHAT 27.12.2019, 09:22 27.12.2019, 09:44
21 yaşında tüm dünyayı gördü!

"Bütün ülkeleri ziyaret eden en genç gezgin" olarak Guinness rekorlar kitabına giren Lexie, 177 günde 195 ülke ve egemen bölgeyi gördü.

Rekor için iki yılını harcayan Lexie, "en hızlı seyahat" kategorisindeki rekorun sahibi olamadı. Bu kategorideki rekor, dünyayı 189 gün ve bir yılda dolaşan 22 yaşındaki ABD'li Taylor Demonbreun'a ait!

Yaşıtlarından iki yıl önce üniversiteye başlayan Lexie, aynı zamanda "seyahat danışmanı" olarak çalışmaya başladı.

Gezisine Ekim 2017’de başlayan Lexie, Orta Amerika’nın ardından zaten Kaliforniya’ya yakın olan güneye seyahat etti. Avrupa, Asya, Avustralya ve Afrika'da macerasından sonra Lexie, ekim ayındaki Mozambik gezisiyle turunu tamamladı.

Lexie'nin bu macerası kulağa harika gelse de yolculuk zorluklarla doluydu. Batı Afrika ülkelerinde karmaşık vize istekleriyle mücadele eden genç gezgin, sıtmaya da yakalandı. Lexie, bazı zamanlar gezisine ara verip evine döndü.

Bu maceranın amacını; "insanlara gezegenin güzelliklerini, farklı kültür ve gelenekleri gösterme arzusu" olarak tanımlayan 21 yaşındaki genç gezgin, ekonomik gezilerin nasıl yapılacağıyla ilgili kurslar veriyor.

Yorumlar (0)