Uykusuzluk da koronavirüs ile ilişkilendirildi!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "uykusuzluğun" da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilişkilendirildiğini ifade etti.

SAĞLIK 29.09.2020, 08:50 29.09.2020, 08:56
Uykusuzluk da koronavirüs ile ilişkilendirildi!

Türkiye'nin birçok şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları tekrar artış göstermeye başladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, insanların yüzde 60-70'inin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatması veya aşının geliştirilmesiyle ortaya çıkacak antikorların herkese bağışıklık kazandırması sonucu pandeminin sona erebileceğine dikkat çekti.

"Antikorlar koruyucu düzeyde olmalı"

Prof. Dr. Taşova, güvenilir bir yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısında antikorların koruyucu düzeyde olmasının ve uzun süre etkili olmasının kritik önem taşıdığını ifade etti.

Grip aşısının her sene yenilendiğini aktaran Prof. Dr. Taşova, bunun nedeni "insan bedeninde ciddi değişikliklere yol açacak mutasyonların oluşması" şeklinde açıkladı.

"Koronavirüs aşısı için umutluyum"

Prof. Dr. Taşova, grip aşısında bir önceki aşının diğerini tam olarak kapsayamadığını vurgulayarak, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısında bu tarz bir durum yaşanıp yaşanmayacağının ilerleyen süreçte görüleceğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için yürütülen çalışmalardan umutlu olduğunu aktaran Prof. Dr. Taşova, güzel neticeler elde edildiğini kaydetti.

"Uykusuzluk ve menenjit gibi semptomlar ortaya çıktı"

Prof. Dr. Taşova, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarında tat ve koku kaybı gibi semptomların görüldüğünü anımsatarak, söz konusu hastalarda yeni ve farklı nörolojik semptomlara rastlandığını da ifade etti.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) uykusuzluk veya menenjit olarak adlandırılan beyin iltihabı ile ilişkilendirilmeye başlandığını belirten Prof. Dr. Taşova, bazı vakalarda Guillain-Barre Sendromu'nun da (bağışıklık sisteminin, sinir sistemi hücrelerine saldırması) görülebildiğini söyledi. 

"Ayak parmaklarında kızarıklık tespit edildi"

Prof. Dr. Taşova, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının bazılarında deri döküntülerinin görüldüğünü, bazılarının ayak parmaklarında kızarıklık veya şişlik tespit edildiğini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının dikkatli bir şekilde incelendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Taşova, söz konusu belirtilerin de bu şekilde saptandığını ekledi. 

Yorumlar (0)