Pentagon: İncirlik'ten çıkmayacağız!

Pentagon, "Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İncirlik Üssü'nü farklı bir yere taşıyacağına" yönelik iddiaları reddetti. Yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İncirlik'teki varlığının devam edeceğini vurguladı. 

DÜNYA 29.09.2020, 09:27
Pentagon: İncirlik'ten çıkmayacağız!

The Times isimli İngiliz gazetesi, "Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İncirlik Üssü'nü taşıyacağını" iddia etmişti.

Söz konusu gazete, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirdiğini ve ülkesinin Doğu Akdeniz'de bulunan askerî varlığını güçlendirmek için çaba harcadığını kaydetmişti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, söz konusu iddialara hızlı bir şekilde yanıt verdi.

İncirlik'teki askerî varlığın Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasındaki güçlü ilişkileri yansıttığını kaydeden yetkililer, buradaki varlığın devam edeceğine dikkat çekti. 

Pentagon yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Türk hükümeti tarafından yapılan çağrı üzerine Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) uzun süredir operasyonlarını İncirlik Üssü'nden düzenlendiği ifade edildi.

Türkiye'nin "güçlü ilişkilere sahip olunan bir müttefik" olarak nitelendirildiği açıklamada, Pentagon'un İncirlik'teki askerî varlığa son vermeyi düşünmediği kaydedildi. 

Ne olmuştu?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) basını, Veliaht Prens Muhammed Bin Zayed'in, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin ardından harekete geçerek, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) bir teklif sunduğunu yazmıştı.

Veliaht Prens Muhammed Bin Zayed'in, "İncirlik'te bulunan Amerikan varlığını ülkesine taşımayı" istediği ve bunu Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığına ilettiği iddia edilmişti. 

Bu hamle ile Veliaht Prens Muhammed Bin Zayed'in, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ilişkilerine güç kazandırmayı hedeflediği kaydedilmişti. 

Wisconsin Senatörü Ron Johnson da ortaya farklı bir iddia ortaya atmıştı.

Senatör Johnson, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) İncirlik'teki askerî varlığını Yunan adalarından birine taşımayı planladığını ileri sürmüştü.

Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü dış politikadan rahatsız olunduğunu söylemişti. 

Yorumlar (0)