THY'de tüm yetki Sedanur'a verildi

THY (Türk Hava Yolları), yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde her yolcuya hijyen seti vermeye, her uçakta hijyen uzmanı bulundurmaya başladı.

SAĞLIK 03.06.2020, 13:56
THY'de tüm yetki Sedanur'a verildi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde tüm uçuşlarda yolculara "hijyen seti" vermeye başlayan THY (Türk Hava Yolları), uçuş boyunca gerekli hijyen önlemlerinin doğru uygulanmasından sorumlu ve yetkili bir "hijyen uzmanı" bulunduracak. Hijyen uzmanları kabin memuru olarak görev yapacak.

THY'den (Türk Hava Yolları) yapılan açıklamaya göre, 2 aylık aradan sonra yurt içi uçuşlarını başlatan, yurt dışı uçuşlarını ise yakın zamanda başlatacak olan bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Türk Hava Yolları, yolcularının seyahat sırasında sağlığını korumak maksadıyla iki yeni önlemi uygulamaya koydu.

Bilimsel veriler paralelinde oluşturulan "güvenli seyahat standartları" çerçevesinde tüm misafirlerine uçulan mesafenin uzunluğuna göre içerisinde dezenfektan, antiseptik mendil ve maske bulunan hijyen setlerini ikram eden Türk Hava Yolları, tüm seferlerinde sağlık setlerinin sunumu ve gerekli hijyen önlemlerinin doğru yapılmasından sorumlu hijyen uzmanı kabin memurları görevlendiriyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürerken, salgın gölgesinde başlayan yeni yaşam düzeninde gökyüzünde alınacak sağlık önlemleri, hijyen uzmanı olan kabin memurlarının sorumluluğunda bulunacak. 

Aynı zamanda uçak içerisinde sağlık denetçisi gibi vazife yapacak olan hijyen uzmanı kabin memurlarının tek görevi yolcuların sağlıklı seyahati için yolculuk esnasında uçak içi hijyen ve sosyal mesafe önlemleri gibi temel tedbirlerin doğru uygulanmasına dikkat etmek olacak.

Gerek kalkış öncesi gerekse yolculuk sırasında ve yolculuk bitiminde uçak içerisinde hareketliliğin azaltılması, kebin ekipleri başta olmak üzere yolcular tarafından sosyal mesafe kurallarına uyulmasından da sorumlu olan hijyen uzmanı kabin memurları, yolcuların uçuş boyunca maske kullanımını da dikkatle takip edecek ve aynı sıradaki yolcuların ikram tüketimi sırasında aynı anda maskelerini çıkarmamasını sağlayacak.

En büyük sorun tuvalet

Bulaşıcı hastalık ve salgınlarda en büyük tehlike olarak görülen tuvaletler konusunda da çalışma yapan Türk Hava Yolları, tuvalet kullanımı sırası oluşmaması için yolculara yönlendirmelerde bulunacak. Hijyen uzmanı kabin memurları, tuvaletlerin dezenfeksiyon işlemlerini de takip edecek.

Tuvaletlerin temizlik ve emniyet kontrolünden birinci derecede hijyen uzmanı kabin memuru sorumlu olsa da temizlik kontrolü tüm kabin ekipleri tarafından da yapılacak.

Uçaklarda her uçuş öncesi ultra hijyen

Diğer taraftan, Türk Hava Yolları uçakları her uçuş öncesi "dip temizlik" diye tabir edilen derinlemesine temizlik yöntemleri ile dezenfekte edilecek.

Etkisi bilimsel bağlamda kanatlanmış, insan sağlığına zararsız kimyasal maddeler içeren hijyen malzemeleriyle yapılacak işlemlerde yolcuların temas ettiği noktalar başta olmak üzere tüm ayrıntılar temizlenerek kabin içerisinde detaylı hijyen sağlanacak. Koltuk, servis masası, pencere, ekran ve lavabo gibi yolcuların çok sık kullandığı ve doğrudan temas ettiği yüzeyler ise özel donanım ve kimyasallarla temizlenecek.

Yorumlar (0)