Sağlıkçılar kar kış demeden vatandaşlara koronavirüs aşısını ulaştırıyor

Sağlık çalışanları yurdun dört bir yanında yoğun kış şartlarına ve tüm zorluklara karşın hastanelere ulaşım imkanı olmayan vatandaşları evlerinde aşılıyor.

SAĞLIK 17.02.2021, 14:36 18.02.2021, 11:04
Sağlıkçılar kar kış demeden vatandaşlara koronavirüs aşısını ulaştırıyor

Koronavirüsle mücadele dahilinde başlatılmış olan aşı uygulaması, hız kesmeksizin sürüyor. 14 Ocak tarihinden bu zamana dek devam eden aşılama uygulamalarında şimdiye dek 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar ve onları 60 yaşın üzerindeki eşlerine aşı uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda aşı randevusu alanlardan biri de Ankara’da bin 135 rakımlı Elmadağ’a bağlı Kuşçuali köyünde yaşamını sürdüren 69 yaşındaki Emire İzgi’ydi. Yürüme zorluğu çeken yaşlı kadının yardımına zorlu kış şartları altında ekipler yetişti.

Emire İzgi, evinde aşı olarak tüm sağlık ekiplerine teşekkürlerini sunup, vatandaşları aşı olmaya davet etti.

76 yaşındaki Nazım İzgi ise Emire İzgi’den önce aşısını olmasının ardından, “Karda tipide, kışta vurdunuz kırdınız geldiniz. Milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olsun. Ekiplere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi ve sırası gelen herkesi aşı olmaya ilişkin davet etti.

“Zorlu şartlar altında da görevimizin başındayız”

Elmadağ İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Salih Karaca, belli yaş grubunda aşılamanın yüksek olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını kaydederek, “Evet hava şartları oldukça zor ve çetin. Fakat görevimizin başındayız. Vatandaşlarımızın tepkisi bizleri mutlu ediyor. Bu çok da hoşumuza gidiyor. Daha da şevkle işimizi yapmamızı sağlıyor. Tabii ki bizi daha da mutlu edecek olan şey toplumda bütün kesimin herkesin aşı olmasını sağlamak olacak.” dedi.

Ekipte yer alan Ebe Nuran Taş ise gittikleri evlerde çok sıcakkanlı bir şekilde karşılandıklarını ve bu durumun kendilerine yüksek düzeyde motivasyon sağladığını ifade ederek, “Bu zorlu şartlarda onların duası ve desteğiyle işimizi severek gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)