“Sağlık yolsuzluğu” operasyonu: 50 şüpheli gözaltına alındı

İlaç ve sağlık malzemesi dolandırıcılığında birden fazla kentte operasyon için yeşil ışık yakıldı. Kamuyu dolandırdıkları belirlenen şüpheliler, gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

SAĞLIK 21.10.2022, 10:42 22.10.2022, 08:46
“Sağlık yolsuzluğu” operasyonu: 50 şüpheli gözaltına alındı

Hastanelerde bulunan sağlık malzemesi ve ilaçları satarak gelir elden eden kişiler gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

Kamuyu dolandırdıkları belirlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sağlık sektöründe “nitelikli dolandırıcılık” suçu ile ilgili düğmeye bastı. İstanbul merkezli 10 kentte düzenlenen "sağlık yolsuzluğu" operasyonu kapsamında birçok kişi yakalandı.

Çalışmaların ardından örgütlü bir biçimde 71 suç eylemi gerçekleştirdiği tespit eden ekipler, devlet hastanesi personellerinden oluşan örgüt mensuplarının, SGK Başkanlığı'na fatura edilmiş olan ilaçları ve sağlık sektöründe kullanılan birbirinden farklı malzemeleri kendi sahipliğine geçirerek kamuyu dolandırdıklarını belirlendi.

Hastanelerde bulunan malzemeleri kaçırdılar

Ekipler, zanlıların ülke çapındaki devlet hastanelerinden aldıkları çok miktarda malzemeyi suç yapılanmasına kazandırdıkları ve yabancı uyruklu şahıslara satışını yaptıklarını belirledi. Şüphelilerin bu sayede yüksek oranlarda kamuya zarar sağladığı ve haksız kazançlar elde ettikleri tespit edildi.

50 kişi gözaltına alındı

Çalışmaların bitirilmesinin sonrasında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 sağlık personelinin de içerisinde yer aldığı 56 kişinin yakalanması adına İstanbul merkezli 10 kentte eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

50 kişinin gözaltına alındığı çalışma çerçevesinde 17'si İstanbul'da toplamda 28 şüpheli sağlık kuruluşunda kontrol yapan ekipler, tıbbi malzemeler ve yasa dışı ilaçlar ele geçirdi.

Yorumlar (0)