Sağlık Bakanlığı, altını çizerek uyardı: En fazla 3 kişi!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afişe göre, ticari taksilerde şoför ile müşterilerin tıbbi maske takmaları zorunlu olacak ve aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilemeyecek. 

SAĞLIK 05.06.2020, 11:56 05.06.2020, 11:59
Sağlık Bakanlığı, altını çizerek uyardı: En fazla 3 kişi!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde farklı sektörlere özel olarak hazırlanan afişleri yayımladı. 

Söz konusu afişlerin, kurum-kuruluş ve iş yerlerinde kullanılabileceği bildirildi. 

Cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj yasak

Kuaför, berber ve güzellik salonlarında alınacak tedbirlere yönelik hazırlanan afişte, her müşteriye hizmet sunan personelin adının kaydedileceği ve günlük kayıtların en az 7 gün boyunca saklanacağı bildirildi.

Hizmet sağlanan müşteri dışında, içeride bekleyen müşteri veya misafirin bulundurulamayacağı kaydedilerek, makyaj, kalıcı makyaj ve cilt bakımı gibi işlemlerin yaptırılmayacağı belirtildi. 

Yiyecek, içecek, gazete, dergi olmayacak

Afişte, yüz fırçası gibi yüzle temas eden ortak kullanım malzemelerinin kullanılamayacağı aktarılarak, müşterilere su haricinde yiyecek ve içecek servisi yapılamayacağı, ortak kullanım için dergi ve gazete gibi yayınların bulundurulamayacağı ifade edildi. 

Marketlerde sosyal mesafeye dikkat edilecek

Market ve süpermarketlerde, müşteri sayısının her 8 metrekare için bir kişi olduğu kaydedilerek, iş yeri metrekare ve kapasite bilgisinin girişe konulacağı, giriş-çıkışlarda ve diğer alanlarda sosyal mesafe kurallarının (1,5 metre) uygulanacağı belirtildi. 

Müşteri ile bir metreden daha yakın temasta olunacaksa personelin yüz koruyucu siperlik ve tıbbi maske kullanması gerektiği aktarıldı.

Aynı anda en fazla 3 kişi alınabilecek

Ticari taksilerde şoförlerin tıbbı maske ile takmasının zorunlu olduğuna dikkat çekilen afişte, ticari taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşterinin alınamayacağı ifade edildi.

Afişte, taksiye maskesi olmayan müşterinin alınmayacağı ve yolculuk süresince maskenin takılı olması gerektiği kaydedildi. 

Ticari taksini dezenfeksiyonu ile temizliğinin günde en az 6 saatte bir olmak üzere deterjan ve su kullanılarak gerçekleştirilmesi gerektiği aktarıldı.

Yorumlar (0)