Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, şartları neler?

Kabine toplantısının sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sağlık Bakanlığı bünyesine 85 bin yardımcı çalışan alınacağını bilgisi paylaşıldı. Yapılan bu duyurunun ardından birçok kişi konu ile ilgili aramaları sıklaştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları ve ne zaman alım yapılacağı kişiler tarafından araştırılırken, konu ile ilgili ilk bilgilendirme Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yapıldı. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler? İşte detaylar…

SAĞLIK 28.08.2022, 11:20 29.08.2022, 08:57
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ile ilgili bilgilendirmeler ardı ardına geliyor. Yapılan son açıklamalardan bir tanesi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme sağlayan Koca, "Sağlık alanında uzman hekimlerin gelen hastalarına daha fazla zaman ayırabilmeleri düşüncesiyle 85 bin yardımcı çalışan kadrosunu açmış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları ne olacak? Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak? İşte birçok kişinin merak ettiği soruların cevapları...

Sağlık Bakanlığı kaç tane personel alacak?

Sosyal medya hesabı olan Twitter’dan açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, binlerce sağlık personeli için atama müjde verdi.

Bakan Koca tarafından konu ile ilgili açıklama şu şekilde, "Bu sene Sağlık Bakanlığı toplamda 85 bin kadro açtı. Yeni personellerin miktarı, bazı bölgelerin nüfusundan daha fazla. Sağlık alanında Beyaz Reform’a yardımcı kuvvet, 85 bin yeni iş arkadaşı! Daha önce yaşanmamış başarılar adına görülmemiş miktarda bir kadro sağlanıyor. Gözümüz aydın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kabine Toplantısı’nın sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı personel alımı özelinde önemli bilgilendirmeler sağladı.

Erdoğan konu ile ilgili olarak, ''Sağlık kuruluşlarında görev yapmakta olan uzman hekimlerimizin rahatlıkla hastalara zaman ayırabilmeleri düşüncesiyle 85 bin yardımcı çalışan kadrosunu oluşturduk.” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları, branş ve kadro dağılımı ile başvuru tarihleri hakkında henüz kesin bir açıklama gelmedi.

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ne zaman?

Geçtiğimiz mart ayında Sağlık Bakanlığı’nın 20 bin personel alımı yapacağı Resmi Gazete'de duyurulmuştu. Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte 5 bin 175'i hemşire olacak şekilde 10 bin sözleşmeli sağlık çalışanı ile farklı alanlara 10 bin sürekli işçi alımı sağlanacağı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)