Sağlık Bakanlığı, 14 branşta 12 bin personel alacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 bini hemşire olmak üzere 14 ayrı branşta 12 bin sağlık görevlisinin istihdam edileceğini duyurdu. 

SAĞLIK 24.11.2020, 08:59 24.11.2020, 15:34
Sağlık Bakanlığı, 14 branşta 12 bin personel alacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sağlık görevlilerine olan ihtiyaç artıyor. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından 12 bin personel alınacak. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Bakan Koca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek merkezi yerleştirme ile 12 bin sözleşmeli sağlık personelinin, Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerine alınacağını duyurdu. 

Koca, en fazla alım yapılacak branşları şöyle sıraladı:

- 7 bin hemşire,

- 2 bin 864 sağlık teknikeri/teknisyeni,

- 1. 700 ebe.

Öte yandan, Koca, sosyal çalışmacı, odyolog, diyetisyen, iş ve uğraşı terapisti, perfüzyonist, psikolog, biyolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, dil ve konuşma terapisti ve sağlık fizikçisi alımının gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Koca, 12 bin pozisyonun şehir ve sağlık tesislerine göre dağılımının bulunduğu listelerin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına verildiğini belirtti. 

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde tercih kılavuzunun yer alacağını ve adayların da söz konusu kılavuzda ortaya konan tarihlere göre tercihte bulunabileceklerini aktaran Koca, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi yerleştirmeyle gerçekleştirilecek olan atamalarda mülakat yapılmayacağını kaydetti. 

Koca, konuya ilişkin duyuruların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden kontrol edilebileceğini aktardı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile savaşılan bir süreçte söz konusu alımların Türkiye'ye güç kazandıracağına dikkat çeken Koca, bu şekilde Türk milletine daha kaliteli sağlık hizmeti verilebileceğini ekledi.

Yorumlar (0)