Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüste ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Birliği(AB) üyesi ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile yaptığı toplantı sonrası koronavirüse yönelik yaptığı açıklamada,  son 1 ayda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 93’ünün 65 yaş üstü olduğunu söyledi.

SAĞLIK 05.06.2020, 19:06 Hanife
Sağlık Bakanı Koca: Koronavirüste ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü

Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkenin Ankara Büyükelçileriyle video konferans toplantısı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Koca, büyükelçilerine yaptığı sunumda, Covid-19 ile mücadelede her türlü iş birliğine açık olduklarının altını çizdi.

Koronada hayatını kaybedenlerin yaş ortalaması 74,6

Koca, büyükelçilerle olan toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, son bir ayda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 74,6 olduğunu söyledi. Ayrıca toplam yüzdelik yaş oranında açıklayan Bakan Koca, hayatını kaybedenlerin yüzde 93'ünün 65 yaş üstü vatandaşlar olduğunu söyledi.

Koca: Türkiye AB'ye büyük güç katacak

Bakan Koca yaptığı açıklamada Türkiye’nin AB’ye sadece siyasi ve ekonomik alanında değil sağlık alanında da büyük güç katacağını belirtti. Buna en büyük örnek olarak ise koronavirüs ile mücadele sürecinde kısıtlamaların kalması ile 10 gün içerisinde 1000’den fazla uluslararası hasta gelmesini gösterdi.

Yorumlar (0)