Prof. Dr. Ceyhan uyardı: Deniz suyu virüsü öldürmüyor!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yaz tatiline gidecek olan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Tuzlu suda virüsün daha az yaşadığı gibi bir şey gösterilmedi. Zaten mantıken de pek söz konusu değil. Dolayısıyla deniz suyunun virüsü öldürücü bir etkisi yok. Ancak her zaman, havuza kıyaslarsanız deniz daha temizdir." dedi. 

SAĞLIK 27.05.2020, 10:38 27.05.2020, 10:41
Prof. Dr. Ceyhan uyardı: Deniz suyu virüsü öldürmüyor!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında başlatılan normalleşme süreciyle beraber turizm sezonunun açılmasının ardından yaz tatiline gidecek vatandaşlar için kritik uyarılarda bulundu. 

"Sosyal mesafeye dikkat edecekler"

Prof. Dr. Ceyhan, yüzerken de sosyal mesafenin korunması gerektiğini belirterek, "Orada en çok korkulan şey yine, solunum yolunda bir virüs taşıyan kişinin ağzından, burnundan çıkan damlacıklarla bulaşmış herhangi bir yere değdirip ağza buruna götürme şeklindeki bulaşma. Sosyal mesafeye dikkat edecekler." ifadelerini kullandı.

"Havuza kıyaslarsanız deniz daha temiz"

Suya girilmediği zaman maske takılması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Ceyhan, "Temizliğe çok dikkat edecekler. Otelde herhangi bir yere ellediklerinde ellerini temizlemeden ağızlarına, burunlarına götürmeyecekler. Yoksa gıdadan, sudan bulaş gibi bir olay pek söz konusu değil. Tuzlu suda virüsün daha az yaşadığı gibi bir şey gösterilmedi. Zaten mantıken de pek söz konusu değil. Dolayısıyla deniz suyunun virüsü öldürücü bir etkisi yok. Ancak her zaman, havuza kıyaslarsanız deniz daha temizdir. Onu tercih etmekte yarar var." dedi. 

"Evde kalmak tatile gitmekten daha sağlıklı"

Prof. Dr. Ceyhan, yazlıklara gidecek vatandaşların özellikle gidecekleri yerdeki bazı durumlara dikkat etmeleri gerektiğini kaydederek, "Normalde 100 bin nüfuslu yerlerde sağlık altyapısı yetersiz. İyice düşünmelerinde yarar var. Herkesin mutlaka tatile gitmesi gerekmiyor. Evde kalmak tatile gitmekten daha sağlıklı." diye konuştu.
 

Yorumlar (0)