Prof. Dr. Ceyhan: Sonbaharda evden çalışma artırılmalı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sonbahar aylarında iş yerlerinin evden çalışma sistemi uygulaması gerektiğini ifade etti. 

SAĞLIK 15.08.2020, 16:50
Prof. Dr. Ceyhan: Sonbaharda evden çalışma artırılmalı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artmaya başladı. Uzmanlar, sonbahar aylarında ikinci bir dalganın gelebileceği konusunda endişeliler.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sonbahar aylarında iş yerlerine dönüşün, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) seyrini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış yaşanacağına dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, Türkiye'de 200.000 gizli taşıyıcının bulunduğunu, "vaka sayıları artış gösterdikçe gizli taşıyıcıların da arttığını" kaydetti. 

Prof. Dr. Ceyhan, gizli taşıyıcıların genellikle işe giden insanlar olduğunu belirterek, sonbaharda öğrencilerin okullara, çalışanların da iş yerlerine dönüş yapacaklarını, bu kişilerin kapalı alanlarda başka kişilerle bir arada bulunacaklarını aktardı. 

Sonbahar aylarının tehlikesine dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan, bu nedenle sonbahar aylarında iş yerlerinin evden çalışma sistemi uygulaması gerektiğini ifade etti. 

Prof. Dr. Ceyhan, sadece bir tane semptom gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının bulunduğunu ancak Türkiye'de uygulanan sistemin bu kişileri tespit etmeyi imkânsız duruma getirdiğini kaydetti. 

Test uygulanması için en az iki semptomun yanı sıra bir de solunum sistemine ilişkin bir semptom gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, bu sebeple o kişilerin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) çevresindekilere bulaştırarak yaydıklarını söyledi. 

Prof. Dr. Ceyhan, uygulanan testlerin mutlaka artırılması gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)