Karantinaya uymayan ailelerin çocukları alınacak! 

Almanya'da hayata geçirilen yeni bir düzenlemeye göre, evde karantina kurallarını ihlâl eden ailelerin çocukları, başka bir yere götürülecek. 

DÜNYA 15.08.2020, 17:10
Karantinaya uymayan ailelerin çocukları alınacak! 

Almanya'da tepki çeken bir uygulama hayata geçirildi. Bu uygulamanın, Ludwigslust-Parchim bölgesinde başlatıldığı ifade edildi.

Alınan bilgiye göre, söz konusu bölgede bulunan bir lisedeki öğretmen, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Bunun üzerine 205 öğrencinin karantina altına alındığı bildirildi. 

Velilere, Ludwigslust-Parchim Valiliğinden bir yazı gönderildi. Yazıda, karantina altına alınan öğrencilerin, aile bireyleriyle fiziksel temasa geçmemeleri talep edildi. 

Öte yandan, karantina kurallarının ihlâl edilmesi halinde öğrencilerin başka bir yere götürülerek izole edilecekleri kaydedildi. 

Bu uygulamaya velilerden sert tepki geldi. Bir veli, çocuğuna iki metre uzaklıkta durmasına hiç kimsenin karar veremeyeceğini söyledi. 

Valilik Sözcüsü Andreas Bonin, karantina kurallarına uyulmaması halinde çocukların ebeveynlerinden ayrılabileceğini, bunun yasalarda mevcut olduğunu belirtti. 

Andreas Bonin, ebeveynlere böyle bir durumda sağlık dairesince gerekli bilgilerin verildiğini aktararak, bir ebeveynin çocuğu ile beraber kalmayı tercih etmesi halinde gönüllü olarak izolasyon altına alınabileceklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)