Mutasyona uğramış koronavirüs bir ülkeye daha sıçradı!

İlk olarak İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsün (Covid-19) İtalya'ya da sıçradığı öğrenildi. 

SAĞLIK 21.12.2020, 14:50 21.12.2020, 15:21
Mutasyona uğramış koronavirüs bir ülkeye daha sıçradı!

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyayı alarma geçirdi. Söz konusu mutasyonun yüzde 70 oranında daha hızlı yayıldığı bildirildi. İskoçya, Belçika, Avustralya, Hollanda ve Danimarka'nın ardından bir ülkede daha mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama İtalya Sağlık Bakanlığından geldi.

Açıklamada, bir hastanın mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsle (Covid-19) enfekte olduğu bildirildi. İtalyan vatandaşı olduğu belirtilen kişinin, bir süre önce İngiltere'den İtalya'ya geldiği ifade edilen açıklamada, söz konusu kişinin İtalya'ya birlikte geldiği kişiye de test uygulandığı ve negatif çıktığı kaydedildi. Açıklamada, ikilinin karantina altında tutulduğuna dikkat çekildi. 

Danimarka'da Kasım ayında 9 kişi, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsle (Covid-19) enfekte oldu. Avustralya da Kasım ayında 1 kişi, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsle (Covid-19) enfekte oldu. Hollanda'da Aralık ayında 1 kişinin mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsle (Covid-19) enfekte olduğu bildirildi. Belçika'da ise bu virüsün en az 1 kişide tespit edildiği aktarıldı. 

Öte yandan, Galler, İskoçya ve İngiltere'de şimdiye dek en az 1.000 kişide mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs (Covid-19) kayıtlara geçti. 

"Fransa'da da büyük ihtimalle çıkacak"

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülkesinde oldukça yüksek bir ihtimalle mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsün (Covid-19) tespit edileceğini söyledi.

Uçuşlar durduruldu

Türkiye, Kuzey Fransa, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan, Almanya ve İrlanda dâhil birçok ülke, mutasyona uğramış yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altında tutabilmek amacıyla İngiltere ile uçuşları durdurdu. 

Ayrıca, uçuş yasağının iki günden uzun olması durumunda askerî uçakların, Belçika'da üretimi gerçekleştirilen Pfizer/BioNTech aşısını taşımak üzere kalkacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)