Merkezi Hekim Sistemi (MHRS) Nedir?

SAĞLIK 21.09.2020, 00:40
Merkezi Hekim Sistemi (MHRS) Nedir?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi Sağlık Bakanlığına bağlı olup, hastanelerdeki randevu sistemini kaldırıp tüm vatandaşlar için daha pratik ve hızlı bir hizmet sağlamak amaçlı kurulmuştur. Hastalar, https://www.mhrs.gov.tr adrsinden görüşmek istedikleri doktor dahil randevu günleri ve saatlerini kendileri belirleyebilir. ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulamasından randevunuzu oluşturabilirsiniz. Yaptığınız görüşmeler ve girdiğiniz sitelerden herhangi bir ücret alınmaz ve faturalandırılma yapılmaz.

Iphone IOS kullanıcıları için MHRS uygulamasını indirme linki https://apps.apple.com/tr/app/mhrs-mobil/id589804718?l=tr

Android kullanıcıları için MHRS indirme linki https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.innova.fta.mhrs&hl=tr

MHRS RANDEVU NASIL ALINIR? 

ALO 182 çağrı merkezinden bağlanacağınız operatöra randevu almak istediğiniz şehir, ilçe ve hasteneyi söyleyerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Web sitesi ve uygulamadan önce kayıt olup, ya da e-devlet ile giriş yapıp daha sonra şehir, ilçenizi seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz randevuları iptal edebilir, gün ve saatlerinde değişiklik yapabilirsiniz. Aynı anda en fazla 2 farklı randevu alabilirsiniz.

https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ sayfasından RANDEVU AL butonuna tıklayarak ilgili sayfaya gidiniz. Varsa MHRS şifreniz ve T.C Kimlik numaranız ile giriş yapınız. Yoksa E-Devlet ile de giriş yapabilirsiniz. 

Giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz tarihi ve şehrinizi seçiniz. Daha sonra ilçenizi, randevu almak istediğiniz hastaneyi ve kliniği seçiniz. Muayene yeri doktorunuzu da burdan seçebilirsiniz. Doktorunuz daseçtikten sonra Randevu Ara tuşuna basınız. Çıkan listeden muayene olmak istediğiniz hekimi seçiniz. Sizin için uygun tarih ve saati seçtikten sonra randevunuzu oluşturabilirsiniz. Eğer değişiklik yapmak isterseniz aynı kanallar üzerinden (ALO 182, MHRS web sitesi, MHRS mobil uygulaması) üzerinden randevunuzu iptal edebilir, doktorunuzu, kliniğinizi, randevu günü ve saatini değiştirebilirsiniz. MHRS hakkında https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/sss.xhtml sitesinden Sık Sorulan Sorular kısmından yardım alabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Muhammet. Talip çetinkaya 4 yıl önce
Biz evde bakım hizmeti almak istiyoruz