Meme kanserini yok eden meyve bulundu: Türkiye’de sadece 4 ilde yetişiyor 

Yapılan klinik çalışmalarda siyah kuşburnu meyve özütünün, meme kanserine sebep olan hücreleri yüksek oranda yok ettiği belirlendi. 

SAĞLIK 05.11.2021, 08:48
Meme kanserini yok eden meyve bulundu: Türkiye’de sadece 4 ilde yetişiyor 

Meme kanseri, kadınlarda sık rastlanmakla birlikte erkeklerin de kabusu olan hastalıklardan biri. Zamanında teşhis ve tedavinin en önemli olduğu hastalık türü olan meme kanserinde sağlıklı beslenme ile bu kabusu görmemek mümkün. 

Bayburt Üniversitesi’nde yapılan klinik araştırmalar da görevli bilim insanları, meme kanserine karşı hangi meyvenin tüketilebileceği hakkında araştırmalarda bulundu ve ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Siyah kuşburnu olarak bilinen meyvenin aslında C vitamini deposu olduğu ve meme kanserine sebep olan hücreleri yok ettiği belirlendi. 



Dünyanın en zengin meyvesi 

Siyah kuşburnu ülkemizde yalnızca Erzurum, Ayrı, Bayburt ve Gümüşhane’de yetişiyor. C vitamini bakımından dünyanın en zengin meyvesi olarak belirlenen siyah kuşburnunun bir nadir türü de siyah meyveli kuşburnudur. Bu iki meyve de meme kanserine karşı savaşan gıdalardır. 



Vücuda pek çok faydası var 

İçeriğindeki C vitamini oranının limonunkinden 60 kat daha fazla olduğu saptanan siyah kuşburnunun antioksidan, anti bakteriyel ve antiviral özelliklerinin bulunduğu saptandı. Ayrıca bu meyvenin böbrek, şeker, kolesterol, kanser ve solunum yolu hastalıklarında iyileştirici özelliğinin bulunduğu da öğrenildi. 

Yorumlar (0)