Amerika’da Asyalı, siyahi ve Latin gruplar silaha yöneldi

Son yıllarda Amerika’da yaşamakta olan Asyalı, Siyahi ve Latinlerin silah edinme alışkanlıkları incelendi. Buna göre, söz konusu grupların silah edinme artışlarında büyük artış olduğu anlaşıldı.

DÜNYA 05.11.2021, 09:36 06.11.2021, 09:39
Amerika’da Asyalı, siyahi ve Latin gruplar silaha yöneldi

Amerikan ABC Televizyonu’nun yayınladığı ‘Silah Şiddetini Yeniden Düşünmek’ isimli rapor, Amerikan halkının silah sektörüne her geçen gün artan ilgisini rakamlarla ortaya koydu.

Ulusal Atıcılık Vakfı 2019 ile 2020 yılları arasındaki silahlanma istatistiklerini incelediğinde; siyahi vatandaşlarda silah edinme alışkanlıklarının yüzde 58,2, Asyalılarda yüzde 43 ve Latinlerde yüzde 49 oranında bir artış yaşandığını belirtti. Ayrıca müşterilerin yüzde 40’ının ilk kez silah aldığı bilgisi de rakamlara yansıdı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI’a göre de, 2020 rakamları Amerika’nın suç karnesinde zayıf aldığı bir sene oldu. 2020 yılı Amerika’da son 10 yılın en fazla nedret suçunun işlendiği yıl olarak tarihe geçti ve siyah karşıtı nefret suçları da aynı sene yüzde 40 oranında bir artış gösterdi

FBI’nın yaptığı nefret suçları araştırmasında da, 2020 yılında siyahiler 2 bin 755 olayla en fazla ırksal saldırıya maruz kalan grup olurken, Asya topluluğunu hedef alan nefret suçları da bir sene öncesine göre yüzde 73 gibi çok yüksek bir oranda arttı.

Silahlanmanın en önemli sebebi: Korku!

Silah satın alan grupların, en önemli sebeplerinden birinin ‘korku’ olduğu ve nefret suçlarının her geçen sene daha da artan bir grafik çizmesi olduğu vurgulandı.

Ulusal Afro-Amerikan Silah Sahipleri Derneği de son günlerde üye sahiplerinin yüksek oranlarda arttığını söyleyerek, her ay yaklaşık bin yeni üyenin derneklerine katıldığı bilgisini verdi.

Diğer yandan, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin verilerine göre de, 2019’da ülkede yaşanan her 10 ölümden 6’sının silahlı saldırılardan meydana geldiği ve her gün ortalama 109 kişinin silahlı saldırılardan hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini ifade etti.  

Yorumlar (0)