Koronavirüsle mücadelede "1 milimetre kuralı" getirildi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla artış gösterdiği şehirlerden biri olan Edirne'de bütün toplu taşıma araçları ile ticari taksilerde "1 milimetre" bile boşluk bırakılmayacak biçimde dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi. 

SAĞLIK 26.11.2020, 09:52
Koronavirüsle mücadelede "1 milimetre kuralı" getirildi!

Edirne'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ciddi oranda arttı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla arttığı 15 şehir arasında Edirne'nin de yer aldığını söylemişti. Koca, söz konusu şehirde son bir hafta içerisinde yüzde 50'den fazla artış yaşandığını ifade etmişti. 

Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, yeni tip koronavirüste (Covid-19) marketler, toplu taşıma araçları ve pazaryerlerinin en tehlikeli alanlar olduğunu belirtti.

Edirne Vali Yardımcısı Uysal, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede belediye ve valilik olarak iyi bir koordinasyon sağladıklarını ve bulaş tehlikesinin olduğu yerlerde ciddi çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Uysal, toplu taşıma araçları ile pazaryerlerinin vatandaşlar tarafından mecburi olarak kullanıldığını belirterek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede söz konusu yerlere daha fazla yoğunlaştıklarını söyledi.

"Sınırsız dezenfektan verildi"

Edirne Valisi Ekrem Canalp'in talimatı üzerine bir ilk gerçekleştiğine dikkat çeken Uysal, Edirne genelinde ticari taksiler ile bütün toplu taşıma araçlarına el tipi ilaçlama pompası verildiğini ve sınırsız dezenfektan sağlandığını ifade etti. 

Uysal, dezenfektan üretiminin Edirne İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildiğini belirterek, tonlarca dezenfektanın bedava verildiğini belirtti. 

"1 milimetre bile boşluk bırakılmayacak"

Ticari taksiler ile bütün toplu taşıma araçlarında "1 milimetre" bile boşluk bırakılmayacak biçimde dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Uysal, Edirne'de yaşayan vatandaşların yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede bilinç sahibi olduklarını kaydetti.

"En güvenli şehirlerden biri"

Uysal, Türkiye'de bulaş tehlikesinin pik yaptığını vurgulayarak, Edirne'nin Bulgaristan'a, Tekirdağ ve İstanbul'a komşu olduğunu ancak yine de yeni tip koronavirüs (Covid-19) bakımından en güvenli şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Edirne'yi "güvenli ada" olarak nitelendiren Uysal, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede denetim, kontrol ve ilaçlamanın büyük bir önem arz ettiğini ekledi.

Yorumlar (0)