5 terörist daha ikna edildi

İçişleri Bakanlığı koordinasyonuyla Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) bağlı birimlerin ikna çalışmaları neticesinde PKK bölücü terör örgütünden kaçan 5 örgüt mensubunun güvenlik güçlerine gelerek teslim olduğu bildirildi. 1 Ocak 2020 tarihinden şimdiye kadar sadece ikna yoluyla teslim olan örgüt mensubunun sayısının 215'e yükseldiği belirtildi.

GÜNDEM 26.11.2020, 09:51 26.11.2020, 10:35
5 terörist daha ikna edildi

İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütü mensubu 5 kişinin daha Jandarma ve Emniyet güçlerinin ikna çalışmaları sonucu teslim olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda JGK (Jandarma Genel Komutanlığı) ve EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde PKK terör örgütünden kaçan 5 kişinin daha Türkiye hududundan giriş yaparak, giriş yapılacağına ilişkin bilgilendirilen sınırdaki güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Terör örgütü mensuplarının 2011 ile 2015 seneleri arasında PKK terör örgütü saflarına katıldıkları, ayrıca Irak ile Suriye'de terör faaliyetleri yürüttüklerinin saptandığı vurgulanan İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde 1 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar güvenlik güçlerine teslim olan PKK terör örgütü mensubu sayısının da 215'e ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ikna çalışmalarının süreceğini, ailelerin desteğinin alınarak kaldırılmış, zorla kaçırılmış ya da örgüte katıldıktan sonra pişman olmuş örgüt elemanlarının güvenlik güçlerine teslim olmalarının sağlanacağını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, son terörist ikna edilerek teslim oluncaya ya da eylemleri sürdürme ısrarında bulunan son terörist etkisiz duruma getirilinceye kadar tüm ikna çalışmalarının ve operasyonların devam edeceğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)