Koronavirüs hastaları artık bileklik takacak!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi evlerde gerçekleştirilecek olan vakalara kırmızı bileklik takılacak. Temaslı olan kişilere ise mavi bileklik verilecek. 

SAĞLIK 21.09.2020, 08:12 21.09.2020, 08:17
Koronavirüs hastaları artık bileklik takacak!

Dünyada birçok ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) tablosu kötüleşmeye başladı. Türkiye'de de bir süredir yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artış gösteriyor. 

Bilim Kurulu üyeleri, Ekim ve Kasım aylarında mevsimsel grip de görüleceği, bu sebeple yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde en önemli aşamaya geçileceği konusunda uyarıda bulunuyor. 

Sağlık uzmanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk döneminde sosyal mesafe ve maske tedbirlerine yüzde 90 civarında riayet edildiğini, fakat son dönemde bu tedbirlere uyumun yüzde 70'lere kadar gerilediğini ifade ediyor. Söz konusu uzmanlar, bu durumun hasta sayılarında görülen artış üzerinde etkili olduğunu belirtiyor.

Konuya ilişkin gerçekleştirilen toplantılarda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında azalma yaşanabilmesi için vatandaşların yüzde 90'dan fazlasının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet etmesi gerektiği, tehlikenin ciddi derecede arttığı, bu nedenle ilave önlemler alınması gerektiği ifade ediliyor. 

Akıllı bileklik uygulaması başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "önlemlerin artırılacağına" dair açıklamasının ardından ilerleyen dönemde şehir bazında yeni önlemlerin alınabileceği kaydediliyor.

Bazı şehirlerde hayata geçirilen "Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayanların kamu hizmetinden faydalanamaması" uygulamasının, yakın zamanda tüm ülke için geçerli olacağı belirtiliyor.

Öte yandan, bazı şehirlerde hayata geçirilen "akıllı bileklik" uygulaması da ülke genelinde başlatılacak. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi evlerde gerçekleştirilecek olan vakalara kırmızı bileklik takılacak. Temaslı olan kişilere ise mavi bileklik verilecek. 

Söz konusu bileklikleri çıkaran vatandaşlara gereken yaptırımlar uygulanacak. 

Testi pozitif çıkan hastalara eve nasıl gidecek?

Birçok şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının toplu taşıma kullanarak hastanelerden evlere gittiğine dair haberler çıkmaya başladı.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gereken talimatın verildiği, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin uygulandığı birimin, test uygulanan şahsın ulaşımı ile ilgileneceği bildirildi. 

Yani yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaş, kişisel aracının olmaması halinde kesinlikle hastanenin olanakları ile evine götürülecek. 

Yorumlar (0)