Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durdurulacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgınına ilişkin, "Çarşamba günüden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen tüm uçuşların durdurulması kararını aldık." dedi.

SAĞLIK 03.02.2020, 15:12 03.02.2020, 15:25
Koca: Çin'den gelen tüm uçuşlar durdurulacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen kişiler ve koronavirüs salgınında son duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca, Çin'den gelen uçuşların sayısının azaldığını belirterek, "Çarşamba günüden itibaren ay sonuna kadar Çin'den gelen tüm uçuşların durdurulması kararını aldık. " dedi. 

"Termal kamera uygulamasına başlanacak"

Havaalanında termal kamera uygulaması ve özel odalar gibi önlemlerin alındığını kaydeden Koca, "Özellikle Japonya, Tayvan, Tayland, Hong Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelenlere yönelik termal kamera uygulamasına başlanacak. Yarından itibaren kullanımda olacak." ifadelerini kullandı.

Koca, koronavirüs salgınında tespit edilebilen vaka sayısının 17 bin 485 olduğunu ve şimdiye kadar 361 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

"Numunelerin sonucu negatif çıktı"

Türkiye'de karantina alında olan vatandaşların durumuna ilişkin Koca, "Karantinada olan vatandaşlarla ilgili durumların oldukça iyi olduğunu, taleplerini yerine getireceğimizi, hasta gibi davranmadığımızı ve gayret içinde olduğumuzu 61 kişiye iletilmek üzere söyledim. Bu anlamda hem yemek hem internet gibi imkanların ve özel taleplerin olabileceğini, bütün bunlarla ilgili yapılması gerekenlerini yapacağımızı aktardım." açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Koca, 61 kişiden alınan numunelerin sonucunun negatif çıktığını ifade etti.  

"Uyarılara dikkat edilmeli"

Koca, okulların açılması konusunda tedirgin olunmaması ancak uyarılara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Yorumlar (0)