Rus mafyasına İstanbul'da büyük vurgun!

İstanbul'da düzenlenen bir operasyonla çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen bir Rus mafya çetesine ait 17 kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 03.02.2020, 15:24
Rus mafyasına İstanbul'da büyük vurgun!

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gürcistan uyruklu Andri Malyi takma isimli Guram Chıkladze'nin liderliğini yaptığı ve Rusya'yla bağlantıları olduğu tespit edilen bir organize suç çetesine 31 Ocak'ta operasyon düzenledi.

Rus mafyasına ait olduğu tespit edilen bu grupların, aralarında yaşanan bir hesaplaşma yüzünden Türkiye'ye geldikleri ve eylem hazırlıklarında oldukları polis ekipleri tarafından belirlenmişti. Polis ekipleri, mafya güçlerini bir süredir teknik ve fiziki takibe almıştı. Takiple birlikte gerekli çalışmalarını tamamlayan polis, 31 Ocak'ta Sarıyer, Kağıthane ve Gaziosmanpaşa'da bulunan 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polisin düzenlediği operasyonda 9 Azeri, 5 Gürcü, 2 Ukraynalı ve 1 Rus olmak üzere toplam 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Polis ayrıca 11 tabanca, otomatik tüfek ve 222 mermi ele geçirdi. Yakalanan şüphelilerin Rus mafyasında farklı suç örgütlerine bağlı oldukları ve birbirlerine karşı eylemler için hazırlandıkları tespit edildi.

Rus çetenin asıl hedefinin ise Azerbaycan uyruklu bir başka suç çetesi lideri "Loto Guli" lakaplo nadir Salifov olduğu açıklandı. Suç çetelerinin arasındaki husumetin, öldürülen Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev'in yerine kimin geleceği hakkında anlaşılamaması ve Caniyev'in katilinin Salifov olduğunun düşünülmesi olduğu öğrenildi.

Operasyonla yakalanan şüphelilerin, Salifov ve grubuna karşı eylem düzenlemenin yanı sıra İstanbul'da da çeşitli suçlar işlediği tespit edildi. Suç çetesinin lideri olan Gürcü Guram Chıklade de Sarıyer'de bulunan bir lüks rezidansta yakalandı. Chıkladze'nin havuza bile girerken yanında 3 korumasının olduğu ve devamlı olarak zırhlı araçlarla yolculuk yaptığı, Rusya'da yankesicilik yapan bir mafya örgütünün lideri olduğu öğrenildi.

Ayrıca çetenin 22 Aralık 2019'da Beşiktaş'taki bir restoranda Nadir Salifov'un adamı olduğu öne sürülen bir kişiyi bıçakladığı da kameralara yansımıştı. Şüpheliler, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte bugün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Yorumlar (0)