Kırklareli’ne 15 günlük yasak geldi 

Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre şehir genelindeki tüm toplantılar, yürüyüşler ve toplu etkinlikler, 15 gün süreyle yasaklandı. 

SAĞLIK 24.05.2021, 10:17 25.05.2021, 09:48
Kırklareli’ne 15 günlük yasak geldi 

Kırklareli Valiliği’nden sabah saatlerinde yapılan açıklamaya göre açık ya da kapalı ortamda olması fark etmeksizin yapılacak olan bazı toplantı, gösteri, yürüyüş ve toplu etkinliklere yasak geldi. 15 gün boyunca sürecek olan bu yasakta amaç, Covid-19 salgınının yayılımını önlemek ve kamu sağlığını korumak. 

STK toplantısı serbest ama...

Valilik’ten yayınlanan genelgede yasak olan ve olmayan etkinlikler listesi şu şekilde belirtildi: “STK’ların kendi binaları içinde üyelerine ve personellerine yönelik toplantılar, devlet kurumlarının yapacağı programlar, resmi bayram ve anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, gelenek ve göreneği kapsayan programlar, bilim ve spor faaliyetleri, Valilikçe izin verilen etkinlikler ve ekonomik amaç güderek yapılan etkinlikler” haricinde yapılan tüm toplu etkinlikler yasak. 

Genelgeye göre gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, açık hava toplantıları, protestolar, mitingler, çadır kurma faaliyetleri, stant açma, oturma eylemleri, afiş ve pankart asma, bildiri ve el ilanı dağıtma, imza kampanyaları ve imza günleri düzenleme, meşale yakma gibi her türlü eylem etkinliği ise yasaklandı. 

Yorumlar (0)