Diyarbakır merkezli PKK operasyonu: HDP'lilerin de bulunduğu çok sayıda gözaltı

Diyarbakır'da PKK terör örgütünün şehir yapılanmasına ilişkin operasyonda, HDP'li bazı yöneticilerin de aralarında bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı. 

GÜNDEM 24.05.2021, 10:23 24.05.2021, 11:09
Diyarbakır merkezli PKK operasyonu: HDP'lilerin de bulunduğu çok sayıda gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmada 34 şüpheliye ilişkin yakalama kararı çıkarılırken 29 şüpheli gözaltına alındı.

Aralarında HDP’li yöneticiler de bulunuyor

Terör örgütü PKK/KCK ile bağlantılarının deşifre edilmesine ilişkin, terör örgütü PKK’nın şehir yapılanmasında faaliyet gerçekleştirip, haklarında gizli tanık beyanları olan, terör örgütünün emir ve talimatları kapsamında ölen terör örgütü mensupları için yapılan cenaze törenlerine katılan, bütün eylemleri organize eden şüphelileri tespiti için çalışmalar yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır merkez ile birlikte Silvan ve Kulp ilçeleri, İstanbul, Tunceli, Batman ve Antalya’da 41 adrese eş zamanlı düzenlenirken operasyon kapsamında HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, HDP eski Diyarbakır İl Başkanı Cabbar Leygara ile birlikte birçok HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de yer aldığı 29 şüpheli yakalandı.

Operasyonda ayrıca çok fazla sayıda örgütsel dergi, kitap, doküman, dijital materyal ve 7,65 milimetre çapında fişek yakalandı.

5 şüpheli daha aranıyor

34 şüpheliden 29’u yakalanırken diğer 5 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan ve emniyete götürülen 29 şüphelinin işlemlerini sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)