Johnson & Johnson aşısına kısıtlama! Pıhtılaşma görüldü…

Amerika Birleşik Devletleri’nde Johnson & Johnson (J&J) Kovid-19 aşısına yönelik kısıtlama kararı alındı. Firmanın ürettiği aşıları kullanan bazı hastalarda pıhtılaşma sorunu görülmüştü. 

SAĞLIK 06.05.2022, 11:11 06.05.2022, 16:51
Johnson & Johnson aşısına kısıtlama! Pıhtılaşma görüldü…

Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi, ses getirecek bir adım atarak J&J aşılarının acil kullanım iznini kısıtlama kararı kaldı. Alınan karara göre J&J aşıları, 18 yaş altında uygulanmayacak. Aşı çeşitlerine sınırlı seviyede ulaşabilen 18 yaş ve üzeri kişiler ile bugüne kadar sadece J&J aşısı yaptırmış olanlar ise bu kararda kapsam dışı tutuldu. 

Aşı olan bazı hastalarda riskli bir pıhtılaşma görüldü

ABD’de alınan bu kararın arkasında ise, J&J aşısı yaptırmış olan bazı hastalarda pıhtılaşma görülmesi etkili oldu. Yapılan açıklamada bu hastalarda, kısaca TTS ismiyle bilinen riskli bir pıhtılaşmanın tespit edildiği ve konuyla ilgili araştırmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtildi. 

18,7 milyon insan J&J Kovid-19 aşısını yaptırmıştı

Konuyla ilgili Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi’nden yapılan açıklamada, “J&J aşılarının, pandemi sürecinde koronavirüs ile mücadelede hala önemli bir yeri olduğunu görüyoruz ve bu durumu kabul ediyoruz. Ama bugün hayata geçireceğimiz karar, denetleme ve inceleme sistemlerimizin güvenilirliği açısından önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi. Yapılan açıklamada J&J’ye getirilen kısıtlamaların, firmanın donanımsal destek verdiği diğer aşılar için de uygulanacağı vurgulandı. Amerika Birleşik Devletleri’nde şuana kadar 18,7 milyon insan J&J aşısını yaptırdı. 

Yorumlar (0)