Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Yaz aylarının gelmesi ile birçok kişi deniz kenarlarına akın etmeye başladı. Bronzlaşmayı isteyen kişiler ise güneş yanığı riskine karşı ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. Peki güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına ne iyi gelir? İşte detaylar…

SAĞLIK 22.08.2022, 10:37 22.08.2022, 14:23
Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Soğuk ve yoğun bir şekilde geçen kış mevsiminin sonrasında, birçok kişinin heyecanla beklediği yaz mevsimi geldi. Tatil yapmak ve kafa dağıtmak isteyen kişiler tarafından planlar yapılmaya başlandı. Tatile giderek denizin ve güneşin tadını çıkaranlar bronzlaşma düşüncesi ile kumsallarda uzanmak istiyor. Ancak güneş yanığı riski akıllarda büyük bir soru işareti bırakıyor. Güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına ne iyi gelir? Birçok kişi bu soruların cevaplarını arıyor.

Güneş yanığı nelere yol açar?

En keyifli zamanları yaz mevsiminde yaşayanlar ve bronz bir halde kış dönemine girmek isteyenler kişiler güneş yanığı riskine karşı dikkatli olmalı. Yaz mevsiminde bronz bir cilt görünümüne sahip olmak adına uzun sürelerde güneşlenme, kısa bir zaman içerisinde cilt yanıklarına sebep olurken, uzun dönemlerde ise yaşlanmaya ve deri kanserine sebep olabilir.

Bronz olma düşüncesi ile hem vücudunuzda kalıcı hasarlar kalabilir hem de sağlığınızdan olabilirsiniz. Peki, güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer? İşte yanıtı...

Güneş yanığı nasıl geçer?

Güneş yanığına maruz kalan kişiler cildini yeteri kadar soğutmalıdır. Cilde soğuk uygulanma yapılması iltihabı ve acının önüne geçecektir. Fakat bu konuda buz küpleri gibi fazlasıyla soğuk işlemler tedavi adına uygun olmayacaktır. Soğuk uygulamasında ise suya batırılmış bir havluyu kullanmak yanığınız için yeterli gelecektir.

Soğuk kompres işlemine bölgede meydana gelen ağrı tamamen kesilinceye kadar devam edilmesi gereklidir. Bunun yanı sıra bol bol sıvı tüketmek bu durumda oldukça önemlidir.

Yoğurt sürmek güneş yanığına iyi gelir mi?

Geçmişten günümüze kadar gelen “güneş yanığına yoğurt sürme” uygulaması doğru mu gelin bu konuya birlikte bakalım. Güneş yanığı olan bölgeye yoğurt sürmeniz acıyı keser fakat yanıkta oluşan iltihap için yararlı olmayacaktır. Acıyı hafifletmesine rağmen, iltihabı durdurmaya yönelik herhangi bir fayda sağlamayacaktır.

Güneş yanığına ne iyi gelir?

  • Aloe Vera
  • Çay
  • Lavanta Yağı
  • Salatalık
  • Yulaf Ezmesi
  • Elma Sirkesi
  • Güneş kremi kullanımı

Güneş yanığına maruz olmamak adına satın alacağınız güneş kremleri de fazlasıyla önemli bir yer kaplıyor.

Koruma faktörü en düşük 30 (SPF 30) yazılı bir ürün almanız oldukça önemli. Cildi yağlı olan kişiler yağsız, jel ya da su bazlı kremleri, cildi kuru olanlar ise krem bazlı güneş kremlerini tercih edebilir. Güneş kremini ise güneşe çıkmadan önce (en az yarım saat) sürmeniz gerekmektedir.

Kremin kutu üstünde yazan faktör kadar koruyuculuk sağlayabilmesi adına kalın tabaka şeklinde sürülmesi de oldukça önemlidir.

Yorumlar (0)