Erdoğan: "Toplu mekânlardan uzak durun!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında toplu mekânlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti. 

SAĞLIK 23.10.2020, 15:06 23.10.2020, 15:15
Erdoğan: "Toplu mekânlardan uzak durun!"

Türkiye'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artış göstermeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en fazla artışın olduğu illeri şöyle sıraladı:

- İstanbul,

- İzmir,

- Gaziantep,

- Kahramanmaraş,

- Eskişehir,

- Denizli, 

- Adıyaman,

- Aydın. 

Erdoğan'dan açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarına yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da olmasına ilişkin yaptığı açıklamada, şu anda İstanbul'un pandemide en riskli şehirlerden biri olduğuna dikkat çekti. 

"Kurallara uyulması gerekiyor"

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin görsel ve yazılı basın dâhil ciddi bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, vatandaşların söz konusu kurallara karşı hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti. 

"Toplu mekânlarda bulunmayın"

Erdoğan, vatandaşların toplu mekânlarda bulunmaları nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hızlı bir şekilde yayıldığını ve buna evlerin de dâhil olduğunu kaydederek, "Toplu mekânlardan uzak durun." çağrısında bulundu.

Vatandaşların hem kendi sağlıklarını hem de diğer insanların sağlıklarını düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında farklı şehirleri gezdiğini belirtti.

"Gereken hamleler yapılacak"

Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca'nın bugün Bursa'da olduğunu hatırlatarak, daha sonra bölgede bulunan diğer şehirleri gezeceğini ve alınması gereken önlemlere ilişkin çalışmalar yürüteceğini ifade etti.

Bilim Kurulu'nun da bu konuda faaliyet gösterdiğini aktaran Erdoğan, en sonunda gereken hamlelerin yapılacağını söyledi.

"İyiyiz ama yetmez"

Erdoğan, Batı'ya göre Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında iyi bir konumda bulunduğunu belirterek, "Yine de yeterli değil." dedi. 

Bakan Koca ne demişti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başından beri Bursa'nın en kritik dönemden geçtiğini kaydederek, Eylül ayına göre günlük hasta sayısının 3'e katlandığını söylemişti.

Sağlık Bakanı Koca, pandeminin Türkiye genelinde tekrar tırmandığını vurgulayarak, toplam hasta sayısının yüzde 40'ının İstanbul'da olduğu konusunda uyarmıştı.

Koca, İstanbul'da yaşayan vatandaşların mutlaka maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)