Bakan Koca: Koronavirüs tüm ülkede tırmanışa geçti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye genelinde tekrar tırmanışa geçtiğini ifade etti.

SAĞLIK 23.10.2020, 12:18
Bakan Koca: Koronavirüs tüm ülkede tırmanışa geçti!

Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları tekrar artmaya başladı.

Konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Bakan Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Bursa Valiliği'ne önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Koca, Bursa'nın yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başından beri en kritik günlerini yaşadığını belirterek, Eylül ayına göre günlük tespit edilen vaka sayısının neredeyse 3'e katlandığını kaydetti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Türkiye genelinde tekrar tırmanışa geçtiğini aktaran Koca, İstanbul'da tespit edilen vaka sayısının ülke genelinin yüzde 40'ına ulaştığını, bu nedenle İstanbul'da yaşayan kişilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini ifade etti. 

Koca, hafta sonu itibarıyla beş gün boyunca İstanbul'da çalışma arkadaşları ile bir araya geleceğini kaydederek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile görüşmede bulunacağını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının da İstanbul'da düzenleneceğini aktaran Koca, bu açıklamalarıyla vatandaşların rehavete kapılmamaları gerektiğine dair mesaj vermiş oldu.

Koca, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasının yalnızca "daha fazla kişinin hasta olması" değil, "bütün yaşamın aksaklığa uğraması" anlamına geldiğini de ekledi. 

Türkiye'de son durum nasıl?

Türkiye'de son bir günde 2.102 yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası tespit edilirken, 1.581 hasta ise iyileşti.

Türkiye'de son bir günde 71 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bir günde uygulanan test sayısı ise 117.198 olarak açıklandı.

Hastalarda zatürre oranının yüzde 5,6 olduğu ifade edildi. Yatak doluluk oranının yüzde 48,1 olduğu, erişkin yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 65,2 olduğu belirtildi. Ventilatör doluluk oranı ise yüzde 32,1 olarak açıklandı.

Yorumlar (0)