Elektriklenen saçlarla baş etmenin yolları

Hava değişimleri ve saç kuruluğu gibi etkenler saç elektriklenmesine yok açabilir. İşte özellikle kış aylarında artış gösteren saç elektriklenmesiyle baş etme yolları...

SAĞLIK 18.01.2020, 11:23
Elektriklenen saçlarla baş etmenin yolları

Saç elektriklenmelerinin ana sebebi hava değişimleri ve kuru saç yapısıdır. Saç yıkandıktan sonra düzleştirici, fön gibi ısıl işlemlere maruz kaldığında içindeki nemi kaybederek elektriklenmeye müsait hale gelmektedir. Kış aylarında saç elektriklenmesinin artma sebebi ise, havaların soğumasıyla birlikte havadaki nem oranının azalmasıdır.

Elektriklenmeyi önlemek için, saça ihtiyacı olan nemi vermek gerekir. Saçtaki elektriklenmeyi önlemek için elektriklenme karşıtı veya nemlendirici özelliğe sahip şampuanlar, saç kremleri veya bakım kürleri uygulayabilirsiniz.

Saçları her gün yıkamak, hem saç tellerindeki nemi azaltmakta, hem de kafa derisindeki besleyici yağ tabakasını yok etmektedir. Her gün yıkanan saç daha fazla kurur ve elektriklenir. Özellikle kış mevsiminde saç yıkama süresini uzatmak, saç elektriklenmesinin önüne geçmeyi sağlayacaktır.

Düzleştiriciye dikkat!
Düzleştirici kullanırken her bir tutamın üzerinden tek sefer geçmek gerekmektedir. Saçı üst üste düzleştiriciyle temas ettirmek, elektriklenmeyi artıran etkenlerden biridir. Ayrıca saç düzleştiricisi kullanmadan önce ısıya karşı koruyucu bir ürün kullanmak, saçı yüksek ısının vereceği hasardan korumaya yardımcı olmaktadır. 

Saçı yıkamadan önce kökten uca taramak, banyo sonrası saçtaki dolaşıklıkların daha kolay açılmasını sağlayarak, saçtaki kırılmaları ve elektriklenmeleri önleyecektir.

Yıkama sonrası saçı havluya sürterek kurutmak da elektriklenmeyi oluşturan sebeplerden biridir. Saçları kuruturken saça nazik davranmak hem elektriklenmeleri hem de kırılmaları önleyecektir.

Plastik fırça ve taraklar da saçların elektriklenmesine neden olmaktadır. Ahşap tarak veya doğal kıllardan oluşan fırçalar kullanmak da saçtaki elektriklenmeleri önlemektedir.

Haftada 1 gün saça bakım yapmak da, saçın ihtiyacı olan nemi almasını sağlayarak, elektriklenme ve kabarmaları önlemeye yardımcı olacaktır. Evinizde bulunan zeytinyağı, bal, süt gibi malzemeleri kullanarak saçınıza ihtiyaç duyduğu nemi verecek bakımlar yapabilirsiniz.
 

Yorumlar (0)