DSÖ ve koronavirüs ile ilgili yeni iddia!

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Ghebreyesus'un, Avrupalı bir yetkiliye, pandeminin başlamasıyla ilgili bilgi verdiği iddia edildi.

SAĞLIK 20.06.2022, 15:20 21.06.2022, 09:46
DSÖ ve koronavirüs ile ilgili yeni iddia!

Koronavirüs pandemisi, dünya çağında 544 milyondan fazla vakaya, 6 milyon 340 binin üzerinde de ölüme sebep oldu.

Virüsün çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına almasından sonra, dikkatler Çin'in Vuhan şehrindeki laboratuvara döndü.

Daha öncesinde biliyor muydu?

Pandeminin çıkış noktasının bu laboratuvar olduğu iddiaları küresel çapta yankılanırken, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile ilgili bir söylentiler gündeme oturdu.

Ghebreyesus'un, koronavirüs salgınının, söz konusu laboratuvarda meydana gelen bir kaza sonucu başlamış olabileceğine inandığı ifade ediliyor.

"En muhtemel açıklama feci bir kaza"

Edinilen bilgilere göre, aynı DSÖ yetkilisinin, geçtiğimiz günlerde, üst düzey bir Avrupalı yetkiliye yaptığı açıklamada, salgınla ilgili "en muhtemel açıklamanın Vuhan'daki laboratuvarda yaşanan feci bir kaza" olduğunu söylediği öne sürüldü.

DSÖ heyeti Vuhan’ı incelemeye gitmişti

Koronavirüs sebepli ilk vakalar, 2019 senesinin sonlarında tespit edilmişti. DSÖ'den heyet, Vuhan Viroloji Enstitüsü'ne giderek, incelemelerde bulunmuştu.

Heyetin, bazı bilgilere ulaşımının yanı sıra inceleme aşamasındayken engellendiği iddia edilmişti.

Yorumlar (0)