Dr. Mehmet Öz: Koronavirüs ilacı bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ünlü Türk kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, koronavirüs ilacının bulunduğunu açıklayarak, bunun şimdiye kadar ölüm oranını azaltan tek ve en etkili ilaç olduğunu bildirdi.

SAĞLIK 30.06.2020, 14:37
Dr. Mehmet Öz: Koronavirüs ilacı bulundu

ABD'de yaşayan dünyaca ünlü Türk Doktor Mehmet Öz, yeni tip koronavirüsün ilacı olarak dillendirilen "deksametazon" ile ilgili mükemmel bir haberinin olduğunu ve bunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Oxford Üniversitesi uzmanlarının Covid-19 tedavisinde etkili olan bir ilaç geliştirdiğini ve DSÖ'den (Dünya Sağlık Örgütü) onay çıktığını bildirdi.

Bu ilacın özellikle entübe hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama olduğunu ifade eden Doktor Mehmet Öz, "Bu büyük bir ilerleme.” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan araştırmada söz konusu ilacın 2000 Covid-19 vakası üzerinde denendiğini ve bu ilacı kullanmayarak tüm tedavi yöntemlerinin denendiği diğer 4000 hastayla karşılaştırıldığını söyleyen Doktor Mehmet Öz, ilacın hastalığa karşı çok önemli etki gösterildiğinin ortaya çıktığını ifade etti.

Oxford Üniversitesi verilerine göre ilacın solunum cihazına bağlı hastaların ölüm riski oranını yüzde 40’tan yüzde 28’e düşürdüğünü, oksijene ihtiyaç duyulan hastalardaysa ölüm riski oranının yüzde 25’ten yüzde 20’ye indirdiğini kaydeden Dr. Mehmet Öz, araştırma ekibinin başında bulunan Profesör Pete Horby’yi tebrik etti.

Profesör Pete Horby ise konuyla ilgili olarak, bu şimdiye kadar ölüm oranını azaltan tek ilaç. Ölüm oranını önemli ölçüde azaltıyor. Bu büyük bir sonuç.” ifadesini kullandı.

“İnsanlar da üzerine düşeni yapmalı”

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin her bireyin kendisini koruması gerektiğini vurgulayan ünlü Türk kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz, ilacın ucuz olduğunu ve bu nedenle tüm dünyada rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs tedavisi için tüm ülkelerin yoğun bir şekilde çalıştığını ancak insanların da pandemi sürecinde üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Dr. Mehmet Öz, “Lütfen maske takın ve sosyal mesafeye dikkat edin.” çağrısında bulundu.

Yorumlar (0)