Kılıçdaroğlu, Z kuşağına seslendi: YÖK kaldırılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem Y kuşağına hem Z kuşağına seslendiğini belirterek, iktidara gelmeleri durumunda Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kaldırılacağını söyledi. 

SİYASET 30.06.2020, 14:59 30.06.2020, 15:02
Kılıçdaroğlu, Z kuşağına seslendi: YÖK kaldırılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Yükseköğretim Kurumu'nu (YÖK) hedef gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hem Y kuşağına hem Z kuşağına seslendiğini belirterek, iktidara gelmeleri durumunda Yükseköğretim Kurumu'nu (YÖK) kaldıracaklarını ve üniversitelere özerklik getireceklerini ifade etti. 

Kılıçdaroğlu, Yükseköğretim Kurumu'nu (YÖK) "darbe kurumu" olarak nitelendirdi. 

"Bilimsel özerkliği olacak"

İktidar gelmeleri halinde üniversitelerin bilimsel özerkliğe sahip olacağını aktaran Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin makale yazmaları nedeniyle görevden atılmayacaklarını kaydetti.

"Üniversite hocaları rektör seçecek"

Kılıçdaroğlu, üniversitelerin idari özerkliğe sahip olacaklarını, yani üniversite hocalarının rektör seçebileceklerini, bu seçimin bir kişinin eline bırakılmayacağını belirtti. 

"Mali özerkliğe de sahip olacak"

Üniversitelerin mali özerkliğe sahip olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ayrıca üniversitelerin tamamen bilgi üreten kurumlar haline geleceğine, böylece Türkiye'nin gerçek anlamda gelişebileceğine dikkat çekti.

"Davutoğlu'ndan intikam almak için yaptılar"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına tepki göstererek, üniversitenin önemli akademisyenlere ve öğrencilere sahip olduğunu söyledi.

Bunu Ahmet Davutoğlu'ndan intikam almak için yaptıklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, bugüne kadar birçok üniversiteye yardım yapıldığını ve partisinin bu yardımlara karşı çıkmadığını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mevcut mal varlığı ile faaliyetlerine devam edemeyeceği ileri sürülerek kapatıldığını ve bu üniversitenin yeniden açılacağı günün de geleceğini ifade etti. 

Yorumlar (0)