Çin'de günlük vaka rekoru: Kısıtlamalar işe yaramıyor

Sıfır vaka politikasını uygulamaya devam eden Çin yönetimi, halkı canından bezdirdi. Kentlerde tespit edilen az sayıdaki vakalar nedeniyle karantina uygulamasına gidilebiliyor. Uygulanan kısıtlamalara rağmen vakaların artışa geçtiğini aktaran Ulusal Sağlık Bürosu, dün (çarşamba) tespit edilen yeni vaka sayısının 31 bin 454 olduğunu bildirdi.

SAĞLIK 24.11.2022, 10:33 25.11.2022, 08:07 Hakan Öksüz
Çin'de günlük vaka rekoru: Kısıtlamalar işe yaramıyor

Koronavirüsle savaş veren Çin'de vaka sayılarının artması, uzmanları endişelendiriyor. 1,4 milyar civarında insanın yaşadığı Çin'deki vaka sayıları, devasa nüfusa oranla bir hayli küçük. Çin hükümetinin "sıfır vaka politikası" nedeniyle 1 vaka bile fazla olarak görülüyor. Küçük çaplı salgınlar nedeniyle limanların kapatılması ve şehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları, tedarik zincirlerinin aksamasına yol açıyor. 

Çarşamba itibarıyla 31 bin 454 yeni vaka kaydedildi

Çin Ulusal Sağlık Bürosu tarafından aktarılan rakamlara göre ülkede dün (çarşamba) itibarıyla 31 bin 454 yeni vaka tespit edildi. Hükümetin sıfır vaka politikasının sürmesi halinde Çin'deki kısıtlama uygulamalarının uzun süre boyunca devam edeceği düşünülüyor. Halkın büyük kısmı, hükümet tarafından uygulanan katı koronavirüs uygulamalarına tepki gösteriyor.

Ülkedeki koronavirüs baskısı devam edecek

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, koronavirüs yasaklarından dolayı üretim konusunda sıkıntılar çekiyor. Pekin, Guangzhou ve Şangay gibi finansal merkezlerde uygulanan karantinalar, halkı canından bezdirmiş durumda. Pekin'de halka açık yerlerde dolaşmak için PCR testi isteniyor. Kentteki okulların online derslere başlaması, ülkedeki koronavirüs baskısının süreceğinin sinyali olarak okunuyor.

Pekin'de halka göz açtırılmıyor

Başkent Pekin için uyarılarda bulunan hükümet, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması gerektiğini bildiriyor. Artan vakalar nedeniyle 3,5 milyon kişinin yaşadığı Çaoyang ilçesinde bulunan ofislerdeki personelin bir kısmı, evden çalışmaya geçti. Vakaların özellikle de Çongçing ile Guangcou kentlerinde yaygınlaştığı belirtildi. Katı koronavirüs kuralları nedeniyle hayatın normal akışı sekteye uğramış durumda. Bu politikasının sürdürülmesi halinde 2023 yılında Çin'in ekonomik anlamda zorlanabileceği iddia ediliyor.

Yorumlar (0)