Bu kez Fransızlar Cerrahpaşa'da!

Fransız basını, Türkiye'nin yeni tip koronavirüsteki (Covid-19) başarısını göstermek amacıyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çekim gerçekleştirdi.

SAĞLIK 29.06.2020, 14:10

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede birçok ülkeye göre başarı gösterdi. 

Son olarak Fransız basını, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde çekim gerçekleştirdi.

France 24 kanalında yer alan haberde, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin simgesi olduğu ifade edildi.

Haberde, Türkiye'nin salgın ile mücadelede gösterdiği başarıda hem uygulanan tedavilerin hem de gençler ve 65 yaş üstü vatandaşların izole edilmesinin etkili olduğu kaydedildi. 

"Herhangi bir şüphe duyanlar hastaneye gelebilirler"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) klinikleri ile yoğun bakım servisinin görüntülendiği haberde, Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ile yapılan bir röportaja da yer verildi.

Prof. Dr. Aydın, hastanenin kapılarının herkese açık olduğunu ve herhangi bir kısıtlamalarının olmadığını belirterek, insanların herhangi bir şüphe duymaları halinde hastaneye gelebileceklerini söyledi. Prof. Dr. Aydın, bunu "en önemli adım" olarak nitelendirdi.

"En iyi yöntem hidroksiklorokin tedavisi"

Tedavi yöntemi hususunda özgür olduklarını, fakat Sağlık Bakanlığının temel olarak kendilerine yol göstericiler verdiğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, farklı tedavi yöntemlerinin mevcut olduğunu kaydetti. 

"Gelecekte kontroller online olarak yapılabilecek"

Prof. Dr. Aydın, bu yöntemlerden birisinin hidroksiklorokin tedavisi olduğunu ve bunun çok iyi sonuçlar verdiğini belirterek, gelecekte hasta kontrollerinin çoğunun online olarak yapılabileceğine inandığını söyledi. 

İnsanların siteye girebileceklerini, ödemelerini yapabileceklerini ve doktorları ile konuşabileceklerini aktaran Prof. Dr. Aydın, bu doktorların da Türkiye'nin tanınan profesörlerinden olacağını ekledi. 

Yorumlar (0)