Bir ilde korona ikinci kez pik yaptı! "Sağlık hizmetleri aksayabilir"

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) birinci dalgasının ikinci pikinin yaşandığı ifade edildi. Kentte sağlık hizmetlerinin aksayabileceğine dair uyarıda bulunuldu. 

SAĞLIK 02.09.2020, 14:30 02.09.2020, 15:00
Bir ilde korona ikinci kez pik yaptı! "Sağlık hizmetleri aksayabilir"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) son durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca, kentte birinci dalganın ikinci pikinin meydana geldiğini bildirdi. Kurban Bayramı'ndan sonra vaka sayılarının arttığını belirten Koca, düğünlerin de vaka artışında etkili olduğunu söyledi. 

Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Tekin, Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış yaşandığına dikkat çekerek, hastanede tedavi altında alınan hastalar ile yoğun bakım servisine alınan hastaların da artış gösterdiğini ifade etti.

Yoğum bakım servisine alınan hastaların artmasıyla birlikte can kayıplarının da arttığını vurgulayan Prof. Dr. Tekin, söz konusu vaka sayılarının artmaya devam etmesi durumunda sağlık hizmetlerinde aksama yaşanabileceğini belirtti. 

Prof. Dr. Tekin, normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber taziye ziyaretleri, düğünler ve yemekler gibi etkinliklerde artış yaşandığını ve insanların kalabalık bir şekilde bir arada bulunduğunu kaydederek, bu nedenle vaka sayılarında patlama yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda bazı kısıtlamalar getirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tekin, ilerleyen günlerde de vaka sayılarının artması durumunda kısıtlamaların artabileceğine dikkat çekti. 

Prof. Dr. Tekin, izolasyon kurallarına riayet etmeyen birçok kişinin bulunduğunu aktararak, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının en az 3-4 kişiye virüs bulaştırdığını ifade etti.

Vakaların artmasında bunun da etkili olduğunu aktaran Prof. Dr. Tekin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan kişiler ile temaslıların iki hafta evden çıkmaması gerektiği konusunda uyardı.

Prof. Dr. Tekin, izolasyonu ihlâl eden kişilere daha büyük yaptırımlar uygulanabileceğini düşündüğünü söyledi. 
 

Yorumlar (0)